nov.
30

november 2019

2019

Olgu see hea või halb, on seda lehte lugedes enamus sügist juba ühel pool. Ja eks ta ole üks pöörane aeg: sõrmused, märgid, kollokviumid, aasta esimene arvestuste nädal jne jne. Sügis seab paika kursi, millele jaanuaris naasta, kui veelgi hullumeelsem detsembrikuu on möödunud.
Taolisel ajal on imelihtne kõiges selles klirisevas virvarris end ära kaotada ning ujuda kuni põrkad juunis vastu vastaskallast. Siis on juba hilja vaadata, kas jääd oma tulemusega rahule või mitte. Seega astu korra endast välja (mitte esoteeriliselt, vaid analüüsivalt) ning heida pilk sellele, mis Su elus hetkel toimub. Mõtle selle peale, kas kahetseksid oma praegust ajakasutust hiljem: ehk tuleks rohkem sporti teha? ehk rohkem sõpradega jaurata? võibolla rohkem õppida?
Aja kiirest möödumisest ei saa üle ega ümber ning on oluline elada hetkes, sihiga tulevikku. Ei saa jääda vigisema selle üle, mis oli minevikus, kuigi vigadest saab ja peab õppima. Nii et ära ahasta seda ühte nigelat ajaloo tööd, mis omal ajal terve kursuse nässu keeras: veel on aega seda heastada.
Pööra pilk lehte, olevikku ja tulevikku ning loodetavasti veereb Sul kõik sujuvamalt kui mõnel teisel rattaga moodustisel.

Nicolas Lotman 135B

Sisukord
lk 2 Toimetaja veerg. REKi presidendi veerg. Külalised.
lk 3 Põhikooli rinnus särab nüüdsest märk. 3/ – vaid lõputunnistus veel jäänud
lk 4 Kõik on üks mäng
lk 5 Talvistest võimalustest
lk 6 Liiga vähe ruumi ja liiga palju inimesi
lk 6-7 Infotulvas uppumine või ujuma õppimine?
lk 8-9 Alguses oli sõna
lk 10 No-shave, no shame! Reaali habemikud
lk 11 Nädal aega nullkuu
lk 12 Taskuhäälingud ehk 10 kuulamissoovitust sügisõhtutesse
lk 13 Nädal vanakooli meistri filmide keskel
lk 14 Hilissügisene luulenurk
lk 15 Kuuküsimus. Väike maja muusikalainel.
lk 16 Ütlused. Sudoku. Palju õnne!

Loe ajalehte!

Comments are closed.