nov.
01

oktoober 2019

2019

“Suvi, kiiresti kaob sinu helendav palg!” ütles Baudelaire. Küllap peame temaga nõustuma. Selle lehe ilmumise ajaks on esimene periood läbi ning aeg hakata maadlema teisega. Kuid vaatame veel hetkeks oktoobrisse – see on kuu, mil kümnendikud on viimaks kohanema hakanud, mil üheteistkümnendikud saavad kätte oma sõrmuse ning mil kaheteistkümnendikud alustavad raskemate otsuste tegemist. Kuigi need traditsioonid on vanad, on see iga uue lennu jaoks ikkagi eriline. Abituriendina mõistetakse seda ehk kõige paremini, sest südamesse poeb teatav härdus, millest on raske üle olla.
Leht, mida käes hoiad, on meie esimene leht. Kuigi jõu ja nõuga on Kirke meile ka edaspidi abiks, on võimuvaakumi tingimustes troonile istunud uus Troika ehk meie: Karmen Laur, Nicolas Lotman ja Markus Vaher. Aga ühe käega plaksu ei löö. Kuna 134. lend on rännanud parematele jahimaadele, toetume nüüd Reaali noorsoo lõõmavale ajakirjandushuvile. Meile on appi tulnud terve brigaad uusi nägusid 9. ja 10. klassist, mõni hull on ka UT kõrvalt tahtnud kätt külge panna (see on pühendumus!). Selle tiimiga läheme tulevikule vastu ning areneme üheskoos. Niisiis puhuvad Reaali Poisis uued tuuled.
Meie siht on tuua teieni koolileht, mis pakub meelelahutust, kuid on ka intellektuaalselt stimuleeriv. Teame hästi, mida rahvas tahab: ütluseid, sudokusid, meemiseid teste, arvamusartikleid ja intervjuusid, kultuuriarvustusi ning ringvaateid laiast maailmast. Seda kõike võite sellel kooliaastal lehelt oodata. Näeme ette ka Reaali Poisi sotsiaalmeedia aktiveerumist ning senisest tugevamat koostööd REKiga. Ning otseloomulikult proovime katsetada uusi võtteid ja mõtteid.
Kõige selle juures peame kooliperena teineteist hoidma ja aitama. Novembri ja kevadepäikese vahel laiutab pikk ja pime aeg. Kui elu tundub raske, siis võta aeg maha, maga välja, vaata endale ja oma sotsiaalsele turvavõrgule otsa ning suhtu takistustesse elutervelt.
Päikest, kirge ja põnevat lugemist!
Karmen, Nicolas, Markus

Sisukord
lk 2 Toimetaja veerg. House of cards Reaali moodi ehk REKi presidendi valimised 2019
lk 3 Valimisaktiivsus ja kohustuslikud valimised
lk 4 Gümnasist või kliimaaktivist – miks mitte mõlemat?
lk 5 Reaalkool on ainuõige valik! M.O.T.T.
lk 6-7 Kolm vaatenurka põhikooli lõpueksamitest
lk 8-9 Mäng “Reaalkooli tsirkus”
lk 10 Kas kalad magavad?
lk 11 Arvustus. Piimakatastroof
lk 12 Usu või ära usu
lk 13 Kuuküsimus. Kuidas vabandad tegemata kodutööd?
lk 14 Põnev test – milline Moodle`i salasõna oled sina?
lk 15 Liiga noor, et kliimakriisist teada? Väike maja teeb silmad ette
lk 16 Ütlused. Sudoku. Palju õnne!

Loe ajalehte!

Comments are closed.