okt.
30

oktoober 2018

2018

Esimesed kaks koolikuud on seljataga ning oleme taas jõudnud tavapärasesse rutiini. Aeg liigub märkamatult hilissügise poole ja ega ka talv, kaasaarvatud jõulud, enam mägede taga pole. Oktoobrikuu on mõnes mõttes Reaalkoolis üsna eriline: jälle said üheteistkümnendikud sõrme kauaoodatud sõrmused. See on gümnaasiumis tõepoolest märgiline sündmus ja innustab nii mõndagi edasi pingutama nii koolitöödes kui uurimistöö kirjutamises. Kümnendikud võivad aga rõõmuga tõdeda, et neilgi on selle päevani veel vaid aastake.
Ka kaheteistkümnendikel hakkab aeg aina sinna poole tüürima, et on vaja teha valikuid. Valikuid just ülikooli osas. Kes jäävad kodumaale, kas siis ülikooli, sõjaväkke või võtavad ehk üldse vaba aasta, on veel aega, kuid välismaa ülikoolide tahtjate nimeirjad on pikad. Seega soovime kõigile abiturientidele jõudu, jaksu ja tahet jõudmaks sinna, mis on teie jaoks olulisim.
Veel tahaksin rõhutada üht head mõtet, mida hiljuti kuulsin. Mitte ainult tänapäeva ühiskonnas, vaid ka meie igapäevases koolielus on infotulv tohutu ja sellega tegelemine tundub vahetevahel võimatu. Tekib tunne nagu tahaks sellele vastu hakata ja ka teistega tülli minemine käib kergesti. Siinkohal võikski pidada meeles mõtet, mida ütles meile õpetaja Andres Talts: “Inimesel on kaks kõrva ja üks suu – soovitan teil neid kasutada vastavas proportsioonis.” Kuulake teisi, osake teha kompromisse ja täiendage end iga päev!
Edu ja usinat uurimistööde kirjutamist!
Margareta

Sisukord
lk 2 Toimetaja ja presidendi veerg
lk 3 Süvaanalüüs 2018. aasta REKi presidendi valimistest
lk 4 Elu läks just paremaks ehk nõu hakkab andma dr Pumtšiga
lk 5 Sotsiaalmeedia. Mis küll saab sest laulust?
lk 6-7 Reaalikad Saksamaal. Vol 2
lk 8-9 Venemaa reis
lk 10 Paavsti külaskäik Maarjamaale
lk 11 2018. a malevasuvi
lk 12 Meie Eesti
lk 13 Võiduvärsid Kalju Lepiku luulevõistlusel
lk 14 UT MORS EST ehk küsitlus gümnaasiumi lõbusaima osa üle
lk 15 Ühenda sõna õige definitsiooniga. Väike Maja.
lk 16 Ütlused. Sudoku. Palju õnne!

Loe ajalehte!

Comments are closed.