märts
29

märts 2018

2018

Töö kiidab tegijat. Aga kas ikka on nii? Võiksin soovida õnne, et sa lehte 4. korruse laudadele vedelema ei jätnud ja õpetajate ütlustest kaugemale jõudsid. Loe nüüd järgnevad leheküljed ka läbi ja vaata, mis on vahepeal toimunud ja mida koolikaaslastel sulle öelda on.
Olen üpriski veendunud, et Reaali Poisi koosolekute aeg ja toimumiskoht jõuab soovijani. Kui mitte, otsi mind üles ja vajadusel saadan isiklikult meeldetuletuse. Ometigi kuulen tihtipeale koosoleku lähenedes, et küll on kiire ja kontrolltööd tulemas või oih, unustasin ära, mis sest, et informatsioon erinevaid allikaid pidi pärale jõudnud on. Mõikan. Midagi olekski justkui puudu, kui elutempo Reaalis liialt aeglaseks kisuks. Vaat et igavusest kipub lolluseidki tegema. Ent etskae, ka meil on kiire. Ma ei laida, pigem proovin aru saada. On selgemast selgem, et kool tuleb prioriteediks seada ja et kooli kõrvalt tuleb leida aega ka huvialadele ja sotsiaalsele elule. Sellest hoolimata olen kindel, et meie seas veel mõnel sulg jookseb. Oli ju terve Pärnu mnt maja kokandusklass rahvast täis esimesel suurel koosolekul. Miks te küll kõik pakku pugesite? Vahest oleks kirjutajate seltskond värvikirevam ja leht veelgi mitmekesisem. Veel pole hilja!
Vähe positiivsemat tooni ka. Linnud on lõõritanud kevade algust, enam ei ole (heal juhul) kooli minnes ja koolist
tulles kottpime. Kas kevad reaalselt oma hõlmad meie maale peatselt laotab, eks näis. Ehk lõpetame ka sel aastal 1. aprillil kelgutades. Ärge vaid luid murdke – aprill pole naljaasi!
Märts oli üks suur rööprähklemise kuu. Mina isiklikult pole ammu 11. klassi niimoodi naeratamas näinud kui 16. märtsil. 17. märts seevastu oli aga esimene hirmuäratavalt suurem samm tulevikku, peamiselt 2002. aasta väljalaskele. Kuid ka see on nüüd seljatatud ja gümnaasiumitee võib peagi alata. Ent olgem juba praegu hoolsad – 134. lend hoiab teil silma peal. Hundud on hoos, et sõeluda välja see ainus ja õige rebane!
Ammutagem D-vi tamiini ja leidkem soodsaid lennupileteid!

Sisukord
k 2 Toimetaja ja presidendi veerg
lk 3 Eesti Vabariik 100
lk 4 Kohtumine ajastu vaimuga
lk 5 Füüsikaõpetajad malemaastikel
lk 6 Hirm ja õud ehk “Issand jumal mu juhendaja tuleb, peida mind”. G5 vahetuspäev
lk 7 Tehisintellekt – köielkõnd töövaba utoopiani
lk 8 Anu Kella lugemissoovitus Tallinna Reaalkooli kultuurihuvilistele noortele
lk 9 Christopher Nolani fenomen. Eesti otsib superkassapidajat
lk 10 Reaali suurperekonnad
lk 11-13 Pildi-battle
lk 14 Ristsõna “Loomad”
lk 15 Bingod. Väike maja
lk 16 Ütlused. Sudoku. Palju õnne!
Loe ajalehte!

Comments are closed.