okt.
31

oktoober 2016

2016

Taevas on alatihti pilvine, tuul tahab väiksemad realistid minema puhuda ning temperatuur kõigub miinuskraadide piirimail. Ei ole just kõige meeldivam oktoobrikuu ilm ning masendus tundub iga nurga tagant ligi hiilivat. Kuid siiski, siiski – Reaalkooli seinte vahel toimub nii mõndagi huvitavat, mis päikese ka kõige rp_okt2016tumedamate pilvede tagant välja toob.
Kuu algas suurejoonelise Reaalkooli sünnipäevanädalaga, mis oli meeldejääv kõikidele õpilastele ja õpetajatele. Toimus nii harivaid kui ka meelelahutuslikke üritusi ning aset leidis nii rahulikke kui ka intrigeerivaid sündmusi.
Abiturientidele ja pisematele õpilastele jääb kindlasti pikaks ajaks meelde ka õpetajate päev, mil õpetajad said puhkust ning tahvlid ja õpetajatoolid vallutasid 132. lennu õpilased.
Väga pingelisteks osutusid selleaastased Reaali Esinduskoja presidendivalimised, aga tundub, et intriigiderohked ning tasavägised presidendivalimised on 2016. aastal laialdaselt levinud ning teatud mõttes tavakski saanud.
Kuu lõpu poole täitus nii mõnegi reaalika pikaaegne unistus – 133. lennu õpilastele anti pidulikult üle nende oma nime ja lennunumbriga kaunistatud Reaalkooli sõrmus. Järgmisena ootavad oma korda abituriendid, kellele rinda seatakse juba novembris uhked märgid ja toimub traditsiooniline märgipidu.
September ja oktoober möödusid ülehelikiirusel. Niivõrd lühikese aja sisse mahtus palju meeldejäävat, meeleolukat ja kindlasti midagi erilist igaühele meist. Palju sai tehtud, palju jäi tegemata. Seetõttu tasukski nüüd pilgud pöörata eelseisvale – aasta lõpuni on jäänud kõigest viimased kaks kuud. Küsi endalt, palju sa selle aja jooksul jõuad veel korda saata? Kas on midagi, mis on jäänud hingele ja/või meelele ning mille peaks nüüd kohe ja praegu ette võtma? Leia neis pimedates öödes aega mõtlemiseks, meenutamiseks, süvenemiseks. Ja kui seda kõike tundub ühel hetkel liiga palju, siis võta aeg maha, tõmba sall ümber kaela ning sea sammud kino poole – novembris toimuv Pimedate Ööde Filmifestival võib olla täpselt see õige kogus inspiratsiooni ja veidike maagiat, mida vajad.
Seega, hea reaalikas, hoia oma meel avatud, süda soe ja pilk eesmärkidel, nii uutel kui vanadel. Ja kui tuul mõni päev tahab sindki minema puhuda, siis pista telliskivi taskusse ja sammu vapralt edasi!

MIREL JA KERTU

Sisukord
lk 2 Toimetaja veerg, hoolekogu veerg “Ikka peame otsima Reaali vaimu”
lk 3 REK “Solanum tuberosum ehk maaubin”, “REK”
lk 4-5 Juubelinädal “Kuidas tähistati Reaalkooli sünnipäeva?”, “Reaalselt realist”
lk 6 Arvamus “Soovitused neilt, kes on kõige taga”
lk 7 “Sõrmuste pidu”, karikatuur
lk 8-9 Proosabattle “Proosabattle”
lk 10 Tegus reaalikas “Kokandusnurk”, Paraboli debüütalbum
lk 11 Väike maja “Naispresident …. Misasja?”
lk 16 Palju õnne. Ütlused.

Loe ajalehte!

Comments are closed.