okt.
30

oktoober 2012

Määratlemata

Läbi on veerand kooliaastast!
… või nii see vähemalt peaks olema. Läbi on ka esimene periood ja esimene arvestuste nädal. Kui enne vaheaega mõne eelmise lennu värkse vilistlasega kokku juhtusin ja jutuks tuli vaheaeg, tegid tudengid suuri silmi ja küsisid: “Juba vaheaeg? Misasja, kooliaasta alles algas ju?! Ma küll ei tunne, et ma veel puhkust vajaksin…” Ja elnevatel aastatel pole ka mina nii tundnud, pigem jõudis sügisvaheaeg kuidagi kiirsti kätte. Võib-olla on see abituuriumiga kaasas käiv nähtus, võib-olla on see perioodõppe teene, kuid viimasel nädalal enne vaheaega (arvestustenädalal!) kõndisin ma koolis ringi nagu elav surnu, püüdes vägisi silmi rohelise tee ja kohvi abil lahti hoida. Kuid see selleks, perioodõppe teemal võtab pikemalt sõna Jüri-Mikk Udam, kiigake järgmisele leheküljele.
Selles lehes näete veel väikest galeriid rebaste nädalast, lahendatakse Muusa kadumise mõistatus, räägitakse õpetajate päevast, Teadlaste Ööst ning ikka ja jälle uurimistööst. Lisaks tuleb juttu demokraatiast ja ühiskonnast ning nende kahe mõistmisest. Kultuurivaene pole leht kohe mitte, eriti võivad rõõmustada teatrisõbrad.
Selleks korraks ongi kõik, nautige veel lahkuvat sügist, kuniks saate!
Merit
Sisukord
lk 2 Uudised
lk 3 Arvamus “Väike mõtisklus”
lk 4 Õpetajate päev
lk 5 Mõistatus “Mis sai Muusast?”
lk 6 Teadlaste Öö “Teadust täis öö Tallinna Reaalkoolis”
lk 7 Uurimistöödest “Uurimistöö ike”
lk 8-9 Rebaste nädal
lk 10 Elamus “Naudinguga demokraatiast”
lk 11 Söökla
lk 12-13 Kultuur “Ühel ajal magus ja valus ja me sees kaunid haavad sa nutad tõmbud endasse ja püüad peitu pugeda”
lk 14 Arvustus “Tappa laulurästast”
lk 15 Väikese maja joonistused
lk 16 Õpetajate ütlusi, sudoku

Loe ajalehte!

Comments are closed.