Reis Riiga

Riia 1

Seitsmes klass kurnas kõiki ja soov turgutada ennast suveks oli suur. Sellel aastal otsustasime külastada naabreid lõunast ning käia Riias. Paljud tahtsid minna Jurmalas asuvasse Līvu veeparki, ning valmiski plaan olla Lätis kaks päeva, et tutvuda Riiaga ning premeerida ennast kooliaasta vastu pidamisel. Alustasime siis 6. juuni hommikul bussisõitu Läti poole, aga kohale ei jõudnud me mitte Riiga ega ka Jurmalasse, vaid hoopiski Tarzani seiklusparki. Kahe päeva peale oli aega küllaga ja siis otsustati ka see koht ära uudistada.

Tegevusi oli Tarzanis rohkemgi, kui ainult ronimine. Pärast lõunatamist jagati ka kätte piletid mingit sorti rööpal allasõitvale autole. Siiski oli peamine atraktsioon seikluspark, kus sai igaüks proovida oma võimeid ronimises mitmel erineval rajal. Kahjuks ei olnud võimalust väga kaua seal viibida, sest väsimus hakkas ka kõige kangematele järgi jõudma. Taaskord me sõitsime bussis, kuid siht oli nüüd lõpuks ometi Riia. Kohale jõudes anti võimalus omapead linna uudistama minna, mida siis ka tehti. Õpilased said linna näha ja enamjaolt kõik jõudsid kokkulepitud ajaks tagasi hotelli.

Riia 2

Esmalt käisime ainulaadses Riia vanalinnas ringi jalutamas. Telliskivihooned, kirikud ka raekoda pakkusid huvitavaid vaatepilte ning giid samal ajal jutustas meile nendest. Jällegi anti natukene vaba aega ise ümbruskonnaga tutvumiseks ja vaatamisväärsuste nautimiseks.

Pärast seda sõitsime lõpuks veeparki, mis oli terve reisi oodatuim tegevus. Suures ehitises oli palju teha ning aega ei olnud nii palju. Seekord sai ka õuealal lõbutseda, sest tänu ilusale ilmale otsustati see lahti teha. Pärast suplemist oli vaja ennast siiski kuidagi turgutada. Muidugi parimaks kohaks osutus ostukeskus, kust sai tagasiminekuks toitu, meeneid ja kõike muud muretseda. Antud aeg sai otsa ning väsinud ostlejad läksid bussi, et tagasiteele asuda. Lõbureisi lõpp hakkas paistma ja õpilased olid nukrad, et see nii vähe oli kestnud.

Autor: Hans Robert Kannukene

Kommenteerimine on keelatud.