Kaitseliit avas oma uksed

21. aprillil saime võimaluse osaleda kaitseliidu avatud uste päeval. Kohal oli peaaegu terve klass, sest boonusena lubati vabastust järgmisest riigikaitse arvestustööst. Teiseks suureks boonuseks oli TASUTA NÄNN. Näiteks pakuti käevõrusid, millega saab tuld teha ja kõige lahedamaid mütse üldse. Need olid nii lahedad, et kõik tahtsid neid, aga vähesed said. Hiljem kulusid need marjaks ära riigikaitselaagris peavarjudena.

Avatud uste päeva programmis tutvustati meile kaitseliitu, räägiti ajateenistusest ning anti proovida kaitseväe toite (see oli maitsvam kui koolitoit). Peale selle näidati meile erinevaid relvi ning saime selga proovida kaitseväelaste varustust. Õhupüssist saime märke maha lasta ning kaitseväe autodes istuda oli samuti tore. Ainus kurb asi oli see, et nendega sõita ei lubatud :(. Kolonelleitnant Tooming oli suure südamega ning andis meie sünnipäevalistele veel tasuta asju.

Kokkuvõttes võib öelda, et tegemist oli väärt käiguga, sest saime palju uusi teadmisi juurde (loe: „tasuta asjad”). Kusjuures kõik õpilased, kes ei käinud avatud uste päeval, peavad neile tänulikud olema, kes käisid. Tänu meile ei pidanud ka nemad arvestust tegema.

Karl Markus

Eeskujulikud võitlejad Tristan, Sten ja Mirtel.

Kommenteerimine on keelatud.