Külaskäik Vilde muuseumisse

Lumisel 16. detsembri pärastlõunal suunduti Eesti kirjandusmaastiku esindajate koondumispunkti – Kadriorgu. Mitmetest majamuuseumitest valiti kuulsa Eesti kirjaniku, esimese kriitilise realismi romaani autori, Eduard Vilde kunagine elamiskoht. Majatuuri kõrvalt arutati ka E. Vilde ühte kuulsamatest teostest, “Mäeküla piimameest” ning analüüsiti üheskoos iga tegelaskuju tähtsust. Ühiselt leiti, et Mari kui tegelane ei olnud mitte ainult kogu sündmustiku algataja ja võtmekuju, vaid tema näol oli kajastatud ka naise olulisus ja olukord tollases ühiskonnas. Puutumatuna ei jäänud ka E. Vilde aegsed naisaksessuaarid, mida demonstreerisid Mia ja Liset, täites suurepäraselt endale määratud rollid. Kultuuriretk lõppes sooja aplausiga meie giidile, mille järel suunduti tagasi koolimajja valmistuma gümnaasiumi jõulupeoks. 

Michelle

Kommenteerimine on keelatud.