Riigikaitselaager

28.-30. mai toimus 11. klassi õpilastele riigikaitselaager. Laagris oli õpilasi 6 erinevast koolist (lisaks Reaalkoolile oli seal inimesi Raplast, Kohilast, Märjamaalt, Kehtnast ja Vigalast) ning kokku oli umbes 260 õpilast. Laager toimus Karitsa puhkekeskuses. Käisime pärast kooli kodust veel läbi ning hakkasime siis juba laagriplatsi poole sõitma. Peale kohale jõudmist anti meile kätte vest ja püksid, mida me terve laager kandsime, ning meie nimesilt, mille võisime peale laagrit enda kätte jätta. Panime püsti telgid. Tavaliselt pannakse erinevate koolide õpilased telkidesse segamini, kuid sel aastal olid koroonapiirangute tõttu ühes telgis ainult ühe klassi õpilased. Ühes telgis oli 10-12 inimest. Igal grupil oli ka juht, kelle telgi liikmed enda hulgast valisid.

Teisel päeval algasid tunnid. Laagris oli 10 erinevat tundi, millest erinevate klasside/koolide õpilased ükshaaval osa võtsid. Esimese tegevusena oli meie klassil paintballi lahing. Kuna varustust oli piiratud arv, jagati klass pooleks. Nendest omakorda pooled läksid metsa peitu ning ülejäänud pool olid ründajad. Pidime teatud aja jooksul võimalikult palju vastaseid tabama. Pärast paintballi õpetati meile kiire ajutise telgi ülespanemist. Kolmandaks tegevuseks oli riviõpe ning maskeeringute tegemine. Viimaseks tegevuseks enne pausi oli sideõpe. Kõige pealt seletati, kuidas raadiosaatjaga suhelda ning siis mängisime uute teadmistega laevade pommitamist.

Pärast söögipausi räägiti meile erinevatest relvatüüpidest ning lubati ka laadimata relvi lähemalt uurida. Siis tegime veel NATO testi ja rääkisime olulistest vahenditest ja oskustest, mida kriisiolukorras vaja võib minna.

Meil läksid kõhud tühjaks ning kuna meil panne ega potte kaasas polnud, pidime veidike improviseerima toitude üles soojendamiseks.

Mõlemal öösel toimusid ööhäired. Terve öö jooksul pidi osa inimestest olema õues ja lippu valvama. Lisaks pidi alati olema telgis vähemalt üks inimene üleval ning valvama tuld. Kui keegi karjus koodsõna, jooksid kõik laagri õpilased välja oma kohtadele, et vaenlaste vastu valmis olla. Mingi hetk tuli nii palju valehäireid, et koodsõna ei lubatud enam karjuda. Paar korda saadi lipp vastaste poolt kätte, kuid kiired laagrikaaslased püüdsid nad kinni, enne kui nad piiridest välja põgeneda suutsid.

Viimasel päeval oli meil 2 tundi veel: relva käsitsemise tund ning airsofti lahing.

Peale seda pidime laagriga hüvasti jätma. Kuigi higistasime kolm päeva järjest samadesse riietesse ning pidime öösel mitu korda üles ärkama, oli meil väga lõbus.

Kommenteerimine on keelatud.