Rebastenädal

16.-20. septembril oli rebastenädal. Kõik kolm klassi 137. lennus jagati kaheteistkümnesse gruppi: Nunnad, South Park, Breaking Bad, Selgeltnägijad, Modellid, Kardashianid, Money Heist, Simpsonid, Teletupsud, Kreisiraadio, Buratino ja Doctor Who. Igal inimesel oli kindel riietus oma grupi teemal ning seda pidi kandma iga päev.
Ettevalmistused algasid juba eelneval nädalal. Kolmapäeval tehti kõikidest grupiliikmetest pilti ning fotod riputati seinale. Nädalavahetusel korraldasid meie jumalad, 135. lend, igale grupile tutvumisõhtu, kus tutvustati meile meie jumalaid ning mängiti mänge. Targemad treenisid rebastenädala mängudeks.

Esmaspäeva hommikul oodati meid kõiki poole kaheksaks kooli, et harjutada flashmobi jaoks tantsukava. Seda kava me harjutasime terve nädal nii hommikuti kui ka vahetundide ajal. Meie tantsuõpinguid juhtis Siret Siim. Iga päev toimusid kahe grupi vahel tantsuvõistlused. Esimese vahetunni ajal võistlesid Nunnad ja Teletupsud, seitsmenda vahetunni ajal Kreisiraadio ja modellid.

Peale tunde toimusid staadionil erinevad mängud. Enamasti mängisime staadionil, kuid hiljem hakkas vihma sadama ning jätkasime kooli aulas.

Teisipäeval oli tantsuvõistlus Kardashianide ja Simpsonite vahel ning Money Heisti ja South Parki vahel. Pärast tunde toimus kooli aulas 12. klasside teemaline viktoriin.

Iga päev toimus ka selfie võistlus, kus terve grupp pidi tegema selfie ühes viiest antud olukordadest. Võitjaks tuli kõige rohkem like’e saanud grupp.

Kolmapäeval söögivahetunni alguses korraldati speed dating. Kõik inimesed seisid ringis näoga vastamisi ning rääkisid korraldajate antud teemal paar minutit, siis liikusid järgmise paarilise juurde. Tantsuvõistlus toimus Breaking Badi ja Doctor Who vahel ning Selgeltnägijate ja Buratino vahel.


Peale tundi läksime vanalinna maastikumängu mängima. Iga grupp alustas erinevast kohast ning lõpetas siis, kui tervele mängule oli ring peale tehtud, Igas punktis oli ülesanne ja mõistatus, mis juhatas järgmisesse punkti. Kõige kiirem tiim (Kreisiraadio) läbis mängu ajaga 1h 17min, kõige pikem aeg oli 2h 22min.
Õhtul saatsid meie jumalad meid vanalinnas kerjama ja kauplema. Kui me sellega olime lõpetanud, läksime kõik korterisse, mille jumalad rentinud olid. Pidutsesime mitu tundi, keegi eriti tol ööl ei maganud.


Järgmisel päeval pidime kõik jälle kooli minema. Mõni oli maganud 1h, mõni 4h, mõni ei jäänudki magama, kuid kõik jõudsid ilusti kooli kohale. Enne tunde tegid Jüri Kozlik ja Hugo Rebane väikese esitluse inimreptiilide teooria kohta ning siis jätkus tavaline koolipäev. Tol hommikul õnneks tantsima ei pidanud, kuid vahetundides proovid jätkusid.

Reede oli siis viimane retsipäev. Harjutasime veel mitu korda flashmobi ning peale tunde näitasime Viru keskuses kõigile, mida me nädala jooksul õppinud olime.

https://www.youtube.com/watch?v=kSae7ike3uo&fbclid=IwAR2r8PwkK95dYWcwBJIdEaNa9TGUSPU5lBudYF06cDU5EPlVP_FYx_sbyTM

Pärast seda kogunesime veel kord koolimajas, et lõplikult retsitud saada. Enne ristimist roomasime oma grupiga pimesi mööda koolimaja toast tuppa. Täitsime taaskord erinevaid ülesandeid nt eemaldasime kinnisilmi teise inimese riietelt pesulõkse, transportisime kõrrega mingi veidra jogurti, ketsupi ja muude toiduainete möksi ühest kausist teise, mängisime suck n’ blow’d jms. Selle ajaga jõudis õues juba kottpimedaks minna. Terve koolimaja oli kaunistatud küünaldega. Läksime kõik aulasse ja istusime oma grupiga meist tehtud fotode ümber ringi. Inimesed kutsuti grupphaaval aula ette, kus nad kordasid neile ette öeldud vannet. Siis ristiti kõik inimesed mõõkadega täisväärtuslikeks Reaalkooli gümnasistideks ning paluti kõigil kirjutada oma nimi raamatusse. Õhtuks olid nimesed kutsutud veel ühele koolivälisele peole, mis võttis rebastenädala ilusti kokku.

Kuna laupäeval toimus ülemaailmne “Teeme ära!” koristuspäev, haarasid ka meie jumalad võimalusest kinni ning kutsusid veelkord rebased kokku, et talgupäeval aidata. Teemaks oli väiksemat sorti prügi koristamine nagu suitsukonid ja kommipaberid. Kogunesime pärastlõunal Pirita kloostri ees. Inimesi tuli üsna palju ja me kogusime mitu suurt prügikotitäit prahti kokku.

Kommenteerimine on keelatud.