Flo Kasearu kunstimuuseum ehk pikale veninud reede enne vaheaega

Esimese perioodi viimasel pĂ€eval ehk reedel, 20. oktoobril kĂŒlastasime klassiga kunstiajaloo tunni raames Flo Kasearu majamuuseumit Pelgulinnas. Flo Kasearu on hetkel Eestis aktiivselt tegutsev kaasaegne kunstnik.

Esimesena tutvustas Flo meile oma maja ajalugu ja kuidas see hoone temani jĂ”udis ning mis viis ta majamuuseumi loomiseni. Teisena nĂ€itas ta meile oma aeda, kuhu oli loominguliselt paigutatud mitmed tema kunstiteosed. NĂ€iteks suur kangas, mida ta kutsus tsunaamiks, kuna sinna oli tsunami peale maalitud ja sellega oli ta teinud endale ise vaate oma koduaeda. Teisena vĂ”is aiast leida puuotsas oleva plekist lennuki ja pintsliotsa kujuga murdunud puu. Peale selle oli aias veel Korea Aed, koos kahe kĂŒnka ja tiigiga, kus vee puuduse tĂ”ttu kasvasid maitsetaimed. Muidugi ei puudunud aiast ka saunamaja, kus Flo sĂ”nul saab millalgi kunstnikuga saunas kĂ€ia. Aias tegime ka klassiga grupipildi. Aiast edasi liiguti maja keldrisse, kus asus “ilusate asjade vabrik”. See oli siis Flo arvamus ĂŒhe teise kunstniku tööle, kelle nime ma hetkel enam ei mĂ€leta. Peale keldrit liikusime maja teisele korrusele, kuid enne seda tutvustati meile trepi seintel olevaid joonistusi, kus kunstnik oli kujutanud oma hirme seoses majaga. Teisel korrusel oli mitmeid kunstiteoseid, kĂ”ige rohkem jĂ€i silma kuivanud taimede kollektsiooni, mida igaĂŒks saab oma kodus jĂ€rele teha. Peale seda kĂ€isime ka Ă€ra pööningul, kus oli veel kunstiteoseid ning sai ka katuseaknast vĂ€lja vaadata. SeejĂ€rel liikusime tagasi teisele korrusele ning nĂ€gime ka Flo enda elamist ning kĂ”ige lĂ”puks sai teiselt korruselt liumĂ€ega alla lasta, mida enamik ka proovis. Selllega lĂ”peski meie ekskursioon ning peale seda liikus igaĂŒks juba oma suunas vaheajale vastu.

Suur tĂ€nu meie kunstiĂ”petaja Maarja Kellale, kes meile selle toreda muuseumikĂŒlastuse organiseeris ja loomulikult Flo Kasearule, kes lahkelt meie hiigelsuurt gruppi oma kodus nĂ”us vÔÔrustama oli.

Flo enda elupaik, kuhu ta meid vÀga lahkelt lasi

Kaader kunstniku tööst. Hiigelsuur Maci lauaarvuti on iseenesest nagu teos selles Pelgulinna muidu koduses ja antiigilikus majas.

Lihtsalt armsad kaktused


Meie klass Flo aias, hiigelmĂ€e najal. VĂ€ga mĂ€rg ja kĂŒlm oli, nii et palun nautige seda pilti nii palju kui vĂ”imalik

Kommenteerimine on keelatud.