Tooge harjad välja!

Kuzo_1

Pilt: Hooaja kokkuvõte

Juhtuski, mis paljude ajakirjanike ja lähedalt jälgivate fännide arvates juhtuma pidi. Eelmisel ööl selgunud NBA play-off’i esimeses ringis sai Los Angeles Lakersi nimeline meeskond San Antonio Spursilt laastavalt lĂĽĂĽa, seeria kaotati seisuga 0-4.

Hooaja alguses, kui meestel polnud veel matšigi selja taga, aina kuulutati ja tõotati, et „võit on kotis“. Kuid peatselt mängima asudes tekkisid mõningad raskused. Nimelt, kui alanud oli pre-season, ei suudetud võita ühtegi kohtumist. Ega tavahooaeg oluliselt paremini ei läinudki, kuna tegemist oli halvima tulemusega 6-aastase perioodi jooksul.

Nüüd aga selgub, et ilma tiimi liidrita ehk Kobe Bryantita ei suudeta vastavalt kohaneda ja ohjad enda peale võtta, seltsimeestel oleks justkui vaim seest välja imetud. Samuti tekitas suuri purustusi ka injury-bug, millest tahes tahtmata on raske lahti saada, kui ta poistele kord kuklale istub.

Suureks faktoriks tuuakse vigastuste ja võistkonna keskmise vanuse kõrvalt (ja uskuge mind, meie vaprad sangarid ei ole just kõige nooremas eas) välja ka treeneri vahetust peale neljandat tavahooaja mängu, mis tõi Lakerland’ile kaela anti-kaitsemängule orienteeritud Mike D’Antoni. Iseenesest mõistetavalt kaasneb säärase korvpallijumalatega mänglemisega ootamatuid olukordi, mil tiimi kokkumäng on täiesti pea peale pööratud.

Kuzo_2

Pilt: Mitte just harv vaatepilt pingile

Loodame, et meie kui toetajad võime jätta selle hooaja selja taha ning sulgeda silmad nĂĽĂĽdsest juba minevikule. Aeg aina tiksub ning varsti on oodata ka dĂĽnastia lõppu, kui klubi omanik Mitch Kupchak ei suuda midagi olemasolevast meestööjõust formuleerida. Kuigi tiimil on noor tsenter ja tuleviku lootus, kelleks on #12 särgi all mängiv Dwight Howard, on tarvis ĂĽsna varsti hakata tema ĂĽmber meeskonda ehitama, kui Kobe & Co. otsustavad lõpuks kohvrid pakkida – kes pensionile, kes kuhugi mujale, kuid kaugemale Los Angelesest. Howardi õlgadele langeb franchise’i saatus, või on tegemist hoopiski järjekordse naljanumbriga ning ootused ei täitu?

Üks asi on selge. Kobe tahab kuuendat sõrmust ega saa hingerahu enne, kui ta on selle kasvõi läbi higi, vere ja pisarate välja kraapinud. Tarvis on vaid soovida kolm maagilist sõna ja meie unistused uuesti troonile pääseda kui ka kriitikute hirmsaimad õudusunenäod täituvad: „We want Phil!“.

Kuzo_3

 

Pilt: Plaan B

 

Erik Kuzovkov

Kommenteerimine on keelatud.