Suurem konkurets kohale, kui sisseastumiskatsetel!

Tänapäeval on vanadel inimestel komme teha palju energiat ja jõudu nõudvat trenni peaaegu igapäevaselt.  See treening on nõnda mugav harrastada, et selleks ei ole vaja isegi eraldi riideid ega jalanõusid osta. Piisab sellest, et te olete inimene kes liikleb palju ja kes on keskkonnasõbralik.

Nimelt on viimasel ajal (kindlasti on see pikem tava, aga oma eluea tõttu ei saa ma selles kindel olla) vanuritel komme pidada istumiskohale saamise meistrivõistlusi. Võistlused koguvad aina enam populaarsust ja neid peetakse pea igapäev. Võistluste eesmärgiks on siseneda ühistransporti kõige esimesena ning seejärel kindlustada omale istekoht.

Kuna tegemist on mitteametlike võistlustega ei ole sellel alal veel reegleid ning seda kasutavad vanurid väga targalt ära. Osa kasutab istekoha saamiseks suuri kotte või pagaseid, mida saab kasutada enda pikendusena ja visata vabadele toolidele. Teised vanurid on kasutanud söömise meetodit ning sellega teinud ennast võimalikult laiaks, et ei oleks võimalik nendest mööduda. Kõige populaarsem võte, mida kasutab erandlikult iga vanur on aga küünarnuki võte. Võte on väga lihtne ja seisneb selles, et vigastada või takistada oma konkurentide liikumist.

Nõnda suure populaarsuse tõttu on tekkinud ka sellele spordile alaliit (Istumiskohale Saamise Liit). Liit on hakanud pidama läbirääkimisi ROK-i juhatusega võimalusest lisada istumiskohale saamine olümpiakavasse 2020 aastaks. Samuti on kavas alaliidul korraldada esimesed Eesti meistrivõitlused istumiskohale saamises.

Võistluse ülima ohtlikkuse tõttu soovitan kõigil, kes oma tervise ja heaolu pärast natukenegi muretsevad hoiduda ühistranspordile esimesena sisenemast ning hoiduda eemale kombinatsioonist ühistransport ning vanur. Ole tähelepanelikud ning ettevaatlikud!

 

Mauri Levandi

Kommenteerimine on keelatud.