2 PÕHJUST VÕÕRUTADA END TELERIST

Algkooliealisena sai pärast kooli kodus pärastlõunaseid seepe vaadatud ja oli üsna kurb kui mõni osa vahele jäi. Veits vanemana naelutasid teleri ette superstaari- ja modellisaated. Elu ilma telerita oli kujuteldamatu. Mida arutada järgmine päev koolis sõbrannaga kui modellisaade nägemata? Ma ei kuulu juba kaks aastat igapäevaste televaatajate hulka.

  1.  MAAILMAS TOIMUB NII PALJU HUVITAVAT, MILLEST VÕIB TELEKA EES ISTUDES ILMA JÄÄDA. Mina loobusin telekast, sest lihtsalt polnud aega. Hakates õhtul telekast üht saadet vaatama, jääd ka järgmist vaatama jne. Ühel hetkel avastad, et oled terve õhtu ekraani ees veetnud  ning kõik vajalik on tegemata.
  2. TELEVISIOON KÄIB AJAL JÄRGI. Eesti telekanalitel näidatavad saated on enamasti välismaalt sisse ostetud või koopiad nendest. Välismaised sarjad ja vanemad filmid on Internetist tavaliselt tasuta kättesaadavad ning neid saab vaadata mistahes ajal. Ka võõramaa telemängud, mida telekanalid kopeerivad, on arvutist vaadatavad ning tihtipeale palju lõbusamad ja paremini tehtud kui Eesti omatoodang. Isegi uudiste kohapealt on arvuti telekast ees.

 

Helina Torv

Kommenteerimine on keelatud.