Tallinna 2. Keskkool 1970. aastatel
1971-1980

 

 

1970. aastal andis Aleksei Tsõgankov kooli juhtimise üle Oskar Radikule. 1971. aastal avati Reaalkooli hoone kõrval Georg Lurichi bareljeef. Aastal 1975 mindi üle kohustuslikule 11-klassilisele keskharidusele ning õpetamine hakkas toimuma kabinetisüsteemis. Radiku eestvedamisel loodi Tallinna 2. Keskkooli ka spordikallakuga eriklassid, mis koosnesid silmapaistvatest ujujatest ning kergejõustiklastest.

1976. sai koolijuhiks esinduslik füüsikaõpetaja Hain Hiieaas, tänu kellele olid õpetajad säästetud mitmetest parteikomitee kummalistest käskudest. Alates Hiieaasa direktoriks olemise aastatest hakati õpilasi Reaalkooli vastu võtma konkursi alusel.

Tunnivälise tegevuse kõrghetkedeks olid 1978-1979 inglise keele õpetaja Vivika Miti eestvedamisel lavastatud ülimenukad muusikalid „Minu veetlev leedi“ ja „Mary Poppins“.

Traditsioone tähistati sarnaselt tänapäevaga, kuid mõningad muudatused on siiski toimunud. Lõpukella tähistati rahvariieteta ning tihti käidi ilusa ilmaga päev varem Roccaal Mares.

Tol ajal peeti abiturientide balle igas linnarajoonis, Lenini rajooni oma Salme kultuurikeskuses, kuid Reaali õpilased otsustasid korraldada eraldi balli ka Tallinna 2. Keskkoolis.

Lõpumärgi saamise traditsioon on püsinud peaaegu muutumatuna, vaid märk on muutunud. Enam ei ole märgil kujutatud tõrvikut, kuid märgi kuju on säilinud. Aulas olnud Lenini bareljeef kaeti märgiaktusel kangaga.

1970. aastate lõpus loodi ka Tallinna Reaalkooli Vilistlaskogu. Vilistlaskond on õppurkonnale eeskujuks, seisab kooli au eest ning suhtub lugupidamisega Reaalkooli sümboolikasse.