Hot dog ehk burger ehk võileib?

Tere.

Kui teil on olnud õnnelik lapsepõlv (ja ka täiskasvanupõlv), siis te ilmselt teate, et:

See on burger.

See on hot dog.

Ja see on võileib.

Lihtne, kas pole? Aga võta näpust, ei olegi!

Kõik algas sellega, kui neljapäeval (23.11) kuulsime poisse tulises vaidluses teemal, kas hot dog on võileib. Mõningad vestlusest väljaspool olevad isikud jäid arvamusele, et hot dog on hot dog ning ei kuulu võileivakategooriasse. Siis aga küsis Sten, et kas võileib on burger? Sellele küsimusele püüti veel teravamalt ühist vastust leida, aga kuna kõik olid väsinud, siis andsime (mõneks ajaks) selle teemaga alla.

Järgmisel, Robotexi esimesel päeval (wohoo), kui kooli oli jõudnud 12 õpilast, 15 mandariini, 3 pakki kommi, 3 kohukest ja üks pakk piparkooke, avasime õpetaja Koidu tunnis selle diskussiooni taas kord. Ãœsna kiirelt jõudsime enam-vähem konsensusele, et hot dog ei ole tõepoolest võileib. Burger-võileib-võileib-burger teemalahendus aga nii lihtsalt ei läinud. Sten väitis, et burger koosneb kahest saiast, mille vahel on pihvisarnane toode. Oponendid aga arvasid, et burger on ikka kitsamalt määratud, sul on burgeri tegemiseks spetsiaalne sai ja seda sama kotletilaadset asja müüakse ju eraldi ka burgeri pähe ehk lihtsalt suvaline singivõileib burgeriks ei kvalifitseeru. Vaidluse vahepeal oli Anette nii närvi läinud, et otsustas kasutada õlekõrt “helista emale” ja sealt abi saada, kuid jõudis ainult selleni, et hot dog ikkagi on võileib?

Nii kestis meie tüli edasi, kuni klassi naases vahepeal lahkunud Kristi Koit. Esitasime oma probleemid ka talle – “Kas hot dog on võileib? ja kas võileib on burger?” -, mille peale arvas ta, et hot dog ei ole kindlasti võileib, nagu ei ole võileib ka burger. Esimese vastuse poole peale hüüdis Sten “Just”, aga jätkas siis “aga hot dog pole võileib ainult siis, kui viiner saiast üle ulatub, muul juhul on hot dog võileib.” No pagan. Selge, nõustusime, et üleulatuva vorstiga sai on hot dog ja mitteüleulatuva vorstiga sai on viineripirukas. Vahepeal jõudis õpetaja usina googeldamise tulemusel selleni, et hot dog on hoopis kukkel… Me tegime siis kokkuvõttes tahvlile ka pisikese skitseeringu, mille nooled vastavad tõele ainult ühe osapoole arvates (autokraatlikult ei lasknud nad meil seda joonist täiendada):

Ja vastuseks õpetaja Koidu küsimusele “Millises elusituatsioonis teil seda teadmist vaja läheb?”: kui peaks kunagi juhtuma Statoili kiiret apsu ostma, siis peame ju teadma, kas me seda kotletivõileiba tellides saame ikka klassikalise burksi või hoopis mingi kanapanini..

Ah jaa, üks asi on veel: tomat on tegelikult puuvili! Säh sulle kooki moosiga! Või peaks ütlema “kuklit ketÅ¡upiga”?

See on kõik. Võite jätkata oma kanavõileiva/kanaburgeri/kana-hot dogi/kanapanini/kanakukli söömist, juhtunuks see teil äkitselt pooleli jäänud olema.

Kommenteerimine on keelatud.