Kokkama!

Meie klassi tĂĽdrukutel oli paar nädalat tagasi kokanduses ĂĽlesanne – 2 nädala jooksul kokata vähemalt 1 supp, 1 puder, 1 kĂĽpsetis ja 1 omavalikuline toit. Kokkasime palju erinevaid raskeid kui ka lihtsaid toite. Karantiinis on ĂĽks väga tore igavuse peletamise viis kokkamine, seega jagame igasuguseid retsepte, mida igavusest teha…

Tom Kha supp – Liis

Koostisosad: 400 ml kookospiima, 4 dl vett, 400 g kana, 400 g köögiviljasegu, tomatid, Tom Kha maitseainesegu

Valmistamine: Soojenda potis vesi ja kookospiim koos maitseainega. Haki kana ja lisa see potti. Haki tomatid ja lisa need koos köögiviljaseguga, kui kana on küpsenud. Keeda kuni köögiviljad on valmis. Serveeri ja naudi!

Fenkoli kreemine supp – Harriet

Koostisosad: 2 fenkoli juurt (valge osa), 2 sibulat, 300 g kartulit, oliivi õli, 600 ml piima, 100 g beebispinatit, soola ja pipart

Valmistamine: Puhasta fenkol ja lõigu. Koori kartul ja sibul ning lõigu. Pane suur pann sooja keskmisele soojusele koos 1 spl õliga. Lisa fenkol, kartul ja sibul. Peale 1 min lisa 200ml vett ja lase neil siis istuda 20 min kaane all või natukese kaane avaga. Vala piim pannile ja pane soola ja pipart maitse järgi. Oota kuni piim keeb ja vala kõik blenderisse. Brenderda kuni kõik on ühtlane. Vala ½ supist kaussidesse või kuskile anumasse ning teisele poolele lisa spinat. Blenderda kuni kõik on jälle ühtlane. Serveeri mõlemat supi osa võrdselt.

Tatrapuder – Mia Mai

Koostisosad: 0,9 dl tatrahelbeid, 1 dl vett, 1 dl piima, pool teelusikat meresoola, noaotsatäis võid

Kartulipuder – Melissa

Koostisosad: 6 kartulit, 300 ml piima, vesi, sool, või

Valmistamine: Koori ja keeda kartulid, lisa sool, seejärel vala veidi vett pealt ära. Lisa kartulitele piim ja lase mõni minut keeda. Seejärel purusta kartulid pudruks, lisa sulanud või ja sega.

Õuna-kaerahelbe-ricottakotletid – Grete

Koostisosad: 5 dl purustatud kaerahelbeid, 7 dl õunatükikesi, 200 g ricottat või kohupiima, 1,5 dl jogurtit, 3 sl suhkrut, 2 muna

Valmistamine: Tükelda puhastatud õunad väikesteks tükkideks. Klopi munad kaussi ja sega kaerahelbed, ricotta, suhkur, jogurt ning õunatükid ühtlaseks seguks. Tõsta supilusikaga väikesed pätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta pätsid lamedaks. Pane eelkuumutatud 200 kraadise ahju keskmisesse ossa. Kui kotlet on kuldpruun, võta plaat ahjust välja ja lase veidike jahtuda.

Banaanileib – Katarina

Koostisosad: 100g võid, 2 muna, 70 g suhkrut, 180 g nisujahu, 3 banaani, 1 tl soodat

Valmistamine: Pane ahi sooja 180°. Vahusta taosoe või suhkruga. Sega omavahel kokku sooda ning jahu. Pressi kahvliga banaanid katki. Sega kõik kokku küpseta u 50 minutit.

Vaarika küpsised – Emma

Koostisosad: 125  võid, 1.5 dl suhkrut, 1 muna, 2.5 dl nisujahu, 0,5 tl küpsetuspulbrit, 2 dl vaarikaid, kaunistamiseks tuhksuhkrut ja astelpajusid

Valmistamine: Sega koostisosad ĂĽkshaaval kokku ja vormi neist lapikud kĂĽpsised. KĂĽpsised pane ahju ligi 15 minutiks, 200 kraadi juures.

Virsikukook –Triin

Koostisosad: 125 g või, 2 dl suhkur, 3 muna, 3 dl jahu, 1 tl küpsetuspulber, 250 g kohupiim, 250 g hapukoor, 2 sl tärklis, 1 suur purk virsikukompott

Valmistamine: Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, jahu ja küpsetuspulber. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Nüüd lao virsikud põhjale. Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor ning kõige lõpuks tärklis. Vala segu virsikutele ja küpseta veel 30 minutit.

Retseptid on võetud internetist, kokaraamatutest, kombineeritud, väljamõeldud, pere lemmikud juba väga pikka aega jne.

pildid – Harriet, Mia Mai, Melissa, Grete, Katarina

sissejuhatus – Krõõt

Kommenteerimine on keelatud.