Distantsõpe 2

Kuldar: “Minu jaoks on oluline, et ei pea kooli kiirustama, õppetöö läheb kodus ladusalt, sest materjali selgitad endale ise ette ja saad samal ajal juba ülesandeid lahendada. Kodus keskendumine on tegelikult väga lihtne.”

Henri: “Peale koolitööd saab koos sõpradega õues sporti teha ja arendada oma tantsuoskusi ja mõelda välja uusi tantsukavasid, peaksin lisama, et kogu kodus veedetud aja on olnud ilm suurepärane õues olemiseks, alati soe ja päikeseline. Tubastest tegevustest toon välja erinevate söökide valmistamise nt tegime hiljuti perega käsitsi pelmeene. Lisaks olen igavuse peletamiseks oma toa juba ligi 7 korda koristanud, sahtlid ja kapid korrastanud ja kõik pinnad sügavpuhastanud.”

Andre: “Olen sellel ajal hakanud rohkem tegelema kokkamise ja jooksmisega. Uutmoodi töö tegemine on mulle õpetanud rohkem enda aja kasutamist. Minu arvates võiks parandada aga seda, et kodutööd ja videotundide ajad ei ole kõik alati ühes kohas.”

Gerda: “Ma pole midagi erilist selle karantiini ajal teinud. Päevas pole ka erilist rütmi muutust. Ärkan, koolitööd, väljaskäik ja magama. Mõned korrad olen ma sõpradega videokõnes olnud või mänge mänginud, aga seda pole palju.”

Herman: “Minuga pole eriti midagi huvitavat juhtunud, välja arvatud üks kord, kui magasin bioloogia tunni maha. Õppida on veidi raskem ja mu tööd hilinevad. Siiski, kui ma saan ise valida aja ja tempo, on natuke lihtsam keskenduda.”

Merilin: “Olen distantsõppel palju rohkem joogat hakanud tegema (teen seda iga hommik). Ma tegelikult tahaksin väga kooli tagasi ja sooviks, et seda koroonat poleks olemas, kuna siis ma saaks olla koos sõpradega.”

Konrad: “Mulle ei ole õpetanud uus õppimisviis midagi, aga ma olen mõelnud, et miks peab ärkama koolipäeval kell 7, kui kell 9 ärgates saan ma kõik tavaliselt enne kella kolme tehtud.”

Grete: “Kuu aega koduõppel on minul üpriski hästi ja sujuvalt läinud ja olen kõigega järjepeal. Kindlasti on raskem õppida, aga samas on palju rohkem vaba aega ja vähem stressi.”

Tristan: “Kaua magamine võib tunduda paljudele suure plussina, kuid kurvastusega pean tõdema, et ühel korral magasin ka mina videokõnesse sisse. Tunnitööde täitmise kõrvalt on hea see, et õnneks on meil kauem aega sisustada mõistlikult vaba aega, seda soodustab ka valdavalt hea ilm.”

Emil: “Minu lemmik osa kodus õppimise osas on ärkamine enda valitud ajal, kui videokõne ei ole liiga vara. Minu jaoks on liiga varane videokõne toimumise aeg, kui see on enne kella kümmet hommikul.”

Liis: “Mina ei ole lähiajal midagi väga erilist teinud, päevad mööduvad õppides, nutiseadmeid kasutades, meisterdades ja väljas liikudes. Püüan olukorda alati võtta kerge huumoriga.”

pildid – Grete, Merilin, Liis

Kommenteerimine on keelatud.