Distantsõpe 1

Alustasime oma distantsõpet 16.märtsil. Nüüdseks oleme olnud koduõppel 5 nädalat ja on saabunud kauaoodatud vaheaeg. Olukord on meie jaoks täiesti uus ning oleme sellega vaikselt harjunud. Et kunagi sellisele huvitavale olukorrale tagasi vaadata, kogusime oma arvamused kokku ja kajastame seda siin – ajaveebis.

Raul: “Kodus õppimine on igavam ja ilma õpetajate selgitusteta mõnes aines ka raskem. Kehalises kasvatuses peab iga päev 45 minutit õues liikuma ja ma olen hakanud rohkem oma koeraga jalutamas käima. Olen oma elukoha ümbruses avastanud uusi kohti, näiteks mahajäetud pumbajaam. ”

Trevor: “Kodus õppida on olnud väga tore, igavust ei ole tekkinud kordagi. Aitan oma pere rohkem kodutöödega, aga vaba aega on ikkagi rohkem.”

Georg Kärmas: “Koduõpe on mul hästi kulgenud ning olen ülesandeid õigeaegselt täitnud. Usun, et see on mulle õpetanud aja planeerimist ja kohusetundlikkust. Kõik on üsna sujuvalt sujunud peale selle korra, kui mul jooksis Vene keele vastamise ajal Skype 4 korda kokku. Väga ebamugav oli. Olen hakanud ka rohkem kokkamise ja trenniga tegelema, mis on tore.”

Melissa: “Distantsõpe on õpetanud näiteks seda, et alati, kui tekib küsimusi, tuleb kas klassikaaslaselt või pigem õpetajalt küsida, sest kui oled kodus ja õpetajaga niisama kokku ei puutu ja aru ei saa, on väga keeruline toime tulla.”

Harriet: “Kodus õppimine on õpetanud distsipliini ja ise hakkama saamist. Aja planeerimine on paremaks läinud ning mulle tegelikult meeldib kodus olla. Siin kodus pole otseselt midagi huvitavat juhtunud ning kõik on sujuvalt ja kiirelt läinud. On saadud küpsetada, treenida ja lugeda. On koristatud tervet maja mitu korda nädalas ning küpsetatud terve päevgi.”

Mikk: “Muidugi on kahju, et koolisõpradega enam näost näkku ei näe, see on üks vähestest negatiivsetest külgedest. Samuti on nukker ka, et trennid ja huviringid selleks aastaks läbi on. Tunnen ka mingit veidrat puudust linnas olemisest, poodides käimisest, restoranides söömisest, parkides kõndimisest jne.”

Krõõt: “Distantsõpe on mulle õpetanud kõige rohkem aja planeerimist ning olen aru saanud, kui vajalik on tegelikult füüsiliselt koolis käia. Samuti olen ma märganud, mis õppeainete õppimiseks kulub mul rohkem aega ja milliste jaoks vähem.”

Georg Kalme: “Mingil määral meeldib koduõpe mulle rohkem kui kool. Aga kodus ei ole sellist töökeskkonda nagu koolis ja mõnikord on tunne et kohe üldse ei viitsi õppida.”

Katarina: “Kuna trennis pole saanud käia, olen teinud kodus palju trenni nt. sõitnud rattaga. Olen hakanud rohkem ka raamatuid lugema.”

Karl: “Uus situatsioon on õpetanud et tuleb ennast alati sundida töö tegemisele ning kuigi tööd võib tunduda vähem, siis ei tohi seda alahinnata. Aja planeerimine on hetkeseisuga kriitiline ning tuleb omada päevakava. Põnevat ei ole minu puhul juhtunud ning elu on suhteliselt vaikne. Samuti ei ole ka midagi segast, sest õpetajad on kõike väga hästi seletanud, mida tasuks kiita.”

pildid – Krõõt, Katarina, Harriet

sissejuhatus – Krõõt

Kommenteerimine on keelatud.