Märt Treieri loeng

16.jaanuar käis kõigile üheksandikele rääkimas eesti tele- ja raadioajakirjanik ning koolitaja Märt Treier riskikäitumisest ja näitas lühifilmi ,,Georgi lugu”. Kahetunnise loengu peateema oli noorte mõtteviisi muutumine läbi aegade ning selle tagajärjed, mis on tingitud ka nutitelefonide liigsest kasutamisest ja selle ohust inimese psühholoogiale. Noored üritavad läbi sotsiaalmeedia näidata end õnnelikena ning ei osata isegi arvata, et tegelikkuses võib tegu olla masendusega. Treier tõi ka välja uue tänapäevase inimtüübi – ossi mentaliteedi. Oss on mees, kelle elus mängib olulist rolli BMW, kes üritab näida lahedana, saada tähelepanu ja tunnustust isegi üsna rumalate tegude eest. Samuti tutvustas Treier meile ka uut kooseluvormi – ema ja täiskasvanud poeg, mis samuti näitab meile, et mitmed inimesed ei suuda iseseisvuda ka täiskasvanuks saades. Treier rääkis ka karmi tõestisündinud loo ühest traagilisest sündmuseahelast, kus kolme aasta jooksul sai autoõnnetustes surma viis ja vigastada seitse noorukit. Kokkuvõttes jutustas Treier vägagi huvitavalt ja mõtlemapanevalt, tuues õpetlikke näiteid elust enesest. Kuid siiski oli loeng vabas vormis ja tõsiste teemade üle tehtud must huumor pani samal ajal nii naerma kui ka mõtlema.

Anette Oper

Kommenteerimine on keelatud.