Tartu rahu

2. veebruaril 2020 möödus sada aastat Tartu rahulepingu allkirjastamisest – sellega lõppesid ka ĂĽritused EV100 raames. Siiski langes 2. veebruar pĂĽhapäevale, seega kahjuks ei kohtunud me koolikaaslastega õigel päeval, nägime alles esmaspäeval, 3. veebruaril. Koolis sisse astudes oli kohe teistsugune tunne, rahulikum lausa. Peamine põhjus selleks võis olla gĂĽmnaasiumi k.a gĂĽmnasistide klassijuhatajate õppekäik Tartusse, kuid minul on usku sellesse, et rahuleping oli mõjunud meile kõigile. Koolipäev oli siiski tĂĽĂĽpiline – õppisime uusi asju, kordasime vanu asju, rakendasime oma teadmisi ĂĽlesannetel jms. Viienda tunni ajal läksime ikka saali aktust ka kuulama. Aktusel pidas kõne õppealajuhataja Tiina Talvi ja põhikooli esinduskoja president Kristofer-Robin Tops. Vaatasime ka Tartu rahulepingu teemalist episoodi minisarjast “Hetk ajaloos”. Väga ilus ja põnev aktus. Hiljem toimus ka veel paar õppetundi ja siis saigi koolipäev läbi.

Marie

Kommenteerimine on keelatud.