Venemaa

9.-16.juuni veetsime Venemaal, täpsemalt Peterburis. Olime jaotatud 2-5kesi erinevatesse perekondadesse, kelle juures veetsime selle nädala. Pered olid kõik väga toredad. Igapäevaselt oli meil erinev programm ja käisime erinevates kohtades. Iga päev algas meil kell kaheksa, mil läksime perega hommikust sööma. Peale seda suundusime keeltekooli, kus toimus iga argipäev kaks pooleteise tunni pikkust õppetundi. Tundide vahel oli poole tunnine vahetund, mil sai juua teed ning süüa küpsist. Peale tunde läksime lõunat sööma restorani Хлебниковь.

Esimesel päeval polnud meil otsest programmi vaid oli lihtsalt tutvumisõhtu perega. Seadsime end uude kohta sisse, sõime perega õhtust ning õppisime veidi teineteist tundma. 

Teine päev algas samuti hommikusöögiga, seejärel läksime kooli ning hiljem lõunat sööma. Peale lõunat läksime Puškinis asuvasse Katariina paleesse. Palee oli väga võimas ja suur kuid järjekorras, et paleesse sisse saada veetsime mitu tundi.

Kolmandal päeval ehk teisipäeval läksime peale lõunasööki interaktiivsesse teatrisse Peterburi linna maketti vaatama.

Hiljem suundusime Neeva kanalisse paadimatkale

Kolmapäeval tahtsime peale lõunat külastada Peterburis asuvat Jaani kirikut, kuid seal toimus samaaegselt kahjuks kooriproov, mistõttu polnud meil võimalik sinna siseneda. Kella seitsmeks läksime Maria teatrisse vaatama Vask Ratsanikku.

Neljapäeva õhtul läksime Vene kunstimuuseumi.

Hiljem umbes 12 paiku öösel läksime oma grupiga paati ning sõitsime mööda kanalit sildade avamist vaatama. Vaatamata hilisele kellaajale oli lisaks paljudele paatidele kõik kanali ääred rahvast täis.

Reedel kĂĽlastasime ErmitaaĹľi.

Laupäeval sõitsime kohe hommikul Peterhofi vaatama paleed ning purskaevudega parki.

Pühapäeval hakkasime juba hommikul tagasi sõitma. Kokkuvõttes oli väga huvitav ja põnev reis. Sai näha Venemaa kultuuri ning ehitisi, arendada silmaringi ja suhelda vene keeles. Oli küll raske suhelda keeles, mida pole kunagi peale koolitunni pidanud kasutama teistega suhtlemiseks, aga see kogemus tuli kindlasti kasuks.

Anette Oper

Kommenteerimine on keelatud.