Õppekäik Ida-Virumaale

25. septembril käis kogu Tallinna Reaalkooli 134. lend Ida-Virumaal Kohtla kaevanduspargis. Väljasõit oli kell 8.00 ning sõit kestis umbes 2 ja pool tundi. Sinna jõudes läksid klassid lahku. Meie klass läks kõigepealt kivituppa ühte meest kuulama. Ta oli seal kaua töötanud ning ta rääkis oma kaevanduskogemustest ning viskas häid kilde. Sinna oli välja pandud kõige ilusamad ja kummalisemad kivid. Edasi läksime me peahoonesse, kus meile räägiti põlevkivi kaevandamisest ja elektrienergia tootmisest. Peale seda panime me joped selga, kiivrid pähe ning meid juhatati maa alla. Seal tehti meile ekskursioon. Kõigepealt läksime rongi peale ning sõitsime tükk maad rongiga. Meile räägiti, kuidas kaevurid vanasti tööd tegid ja kui raske see oli. Nüüd tehakse tööd masinatega ning see ei ole füüsiliselt enam nii raske. Paar vana masinat pandi tööle ka ning need tegid meeletut lärmi. Maa peale jõudes läksime bussi tagasi ning sõitsime sööma. Toit oli väga maitsev ning kui kõhud olid täis, sõitsime bussiga Kukruse mäe juurde, mis oli seest soe. Me ronisime mäe otsa ning samal ajal rääkis giid meile selle ajaloost ning muust huvitavast. Sealt tagasi tulles läksime bussi ning hakkasime sõitma Tallinna poole. Jõudsime tagasi kooli juurde kella kuue paiku. Oli väga huvitav ning teadmisterohke reis.

-Kaarel

Põlevkivis 3

olspert2Põlevkivis 1Põlevkivis 2

Lisa kommentaar


Warning: Undefined variable $user_ID in /data02/virt58214/domeenid/www.real.edu.ee/htdocs/ajaveeb/wp-content/themes/reaalkool/comments.php on line 74