Türi-Kurgja

30. aprillil käisime siis reisil kuskil Türimaal erri muuseumis ja pärast seda Jakobsoni majamuuseumis Kurgjal. Väga lahe oli. Bussis kuulasime head muusikat ja sõime võileibu. Ringhäälingumuuseumis tegime oma raadiosaate “Baila”. Tegemine oli lõbus, lõpptulemus halb aga naljakas.  See meeldis siiski nii meile kui õp Järvelale. Lisaks nägime muuseumis vanu raadioid, salvestustehnikat ja telekaid. Peale seda käisime söömas kohvikus nimega Kadri Tare. Toit oli maitsev ja mitmekesine, aga paraku oli ikka palju toiduülejääke.

Peale lõunapausi sõitsime bussiga C.R. Jakobsoni talumuuseumisse Kurgjale. Seal võttis meid vastu lahke naisterahvas, kes rääkis meile pikalt ja põhjalikult Jakobsoni elust ja tööst. Oli võimalik oma silmaga näha Jakobsonidele kuulunud mööblit, riideesemeid, põllutööriistu, Jakobsoni surivoodit ja matusepärgasid. Need esmed lisasid elamusele veel särtsu juurde. Laudas kohtasime Eesti maatõugu veiseid, lambaid. Õue peal tegime tutvust hobuste,  kanade-kukkede, kalkunite ja küülikutega ning nägime mesitarusid ja toonekurgi. Loomade nägemine ja silitamine oli reisi üks paremaid osi.

Lisa kommentaar