Klassidevaheline jalgpalliturniir

Tervist 10c rahvas.

Ma kirjutasin veidikene Sander Salurandi soovitusel, mis toimub hetkel meie gĂŒmnaasiumi klassidevahelisel jalgpalliturniiril. Nimelt, toimub Ivan Ć poli juhtimisel see aasta gĂŒmnaasiumi jalkaliiga, kus osalevad kĂ”ikide Reaalkooli gĂŒmnaasiumi klasside meeskonnad ning nad kĂ”ik peavad ka omavahelise mĂ€ngu. Seega panime ka meie oma tiimi kokku. TĂ€psemalt öeldes koostasin tiimi mina ning ma loodan, et keegi ei ole solvunud vĂ”i kurb, et tiimi ei saanud. KĂ”iki ei saa vĂ”tta, kuna mĂ€ngida saavad korraga ainult 7 mĂ€ngijat. Kehalistes poiste jalgpallioskuseid vaadates, panin kokku jĂ€rgmise tiimi: Karl Mööl , Erkki Junolainen , Kristjan Kaljurand , Mikk Raba , Sander Salurand , Mihkel Annilo , Mihkel PĂ”ldemaa ning varus on olnud veel Peep Rinne , Taavi Pipar ja Morten Kaasik. Ma arvan ,et see on olnud vĂ€ga hea otsus just nende poistega mĂ€ngida, kuna meie meeskonnatöö ning teamspirit on ĂŒllatavalt hea, vaadates seda, kui vĂ€he me teame ĂŒksteist. KĂ”ik mĂ€ngivad nii hĂ€sti, kui oskavad ning seda on hea vaadata. Meie vĂ€ravavaht Mihkel P. on olnud vahepeal kĂŒll ebastabiilne, aga me ei heida talle seda ette ja jĂ€rgmised mĂ€ngud annab ta endast veel rohkem ning kaitsjad teevad samuti rohkem tööd, et Mihklil oleks kergem.

Meie esimene mĂ€ng oli 12B vastu ning mĂ€ng lĂ”ppes vĂ€ravaterohke viigiga 5:5. Meie klassi vĂ€ravate autoriteks olid Mihkel Annilo 2 vĂ€ravaga , Karl Mööl 2 vĂ€ravaga ning Peep Rinne 1 vĂ€ravaga. Esimene mĂ€ng oli kĂŒllaltki hea, rĂŒndav ning klassijalgpalli kohta vĂ€gagi tehniline. Saab rahule jÀÀda, kuigi oleks vĂ”inud vĂ”tta ka 1punkti asemel 3.

Teine mÀng oli meil 12A vastu ning me vÔtsime oma turniiri esimese vÔidu seisuga 7:2. MÀngus skoorisid Taavi Pipar 2 vÀravaga , Karl Mööl 2 vÀravaga ning Mihkel Annilo 3 vÀravaga. See oli juba midagi, mis meie klassile on omane. VÔimalusi oli vÀga palju, seejuures palju jÀtsime kasutama, kuid mÀngupilt oli ilus ning poisid said hÀsti hakkama, tublid!

Kolmanda mĂ€nguga sai alguse meie vĂ”iduseeria. Nimelt 11A vastu me vĂ”tsime oma teise vĂ”idu seisuga 4:1. Enamuse ajast oli pall meie kĂ€es ja me kiigutasime seda ĂŒhelt ÀÀrelt teisele ja sealt vĂ€rava alla ning otsisime oma vĂ”imalusi. Neid ka tekkis ning palli vastase vĂ”rku kihutasid Mihkel Annilo 1 korra , Erkki Junolainen 1 korra ning Karl Mööl 2 korda. JĂ€llegi saab jÀÀda tiimiga rahule, poisid olid head.

Neljas mĂ€ng oli meil 11B vastu, kus kahjuks ei teinud kaasa meie ĂŒks keskvĂ€ljamootor Erkki Junolainen , kuid me vĂ”tsime oma, skooriga 5:2. Esimene poolaeg oli kĂŒllaltki pingeline, kuna me ei saanud oma tavapĂ€rast mĂ€ngu kĂ€ima ning ei suutnud oma vĂ”imalusi Ă€ra realiseerida. Vaheajal panime pead kokku ning arutasime, mis me valesti tegime. Teisel poolajal suutsime end kokku vĂ”tta ning lĂ”ime oma vĂ”imalused vĂ€ravateks. VĂ€ravad lĂ”id Peep Rinne, Kristjan Kaljurand (penalt, mille Kalju lĂ”i tĂ€pselt paremasse ristnurka) ning Karl Mööl (3). Polnud kĂŒll parim mĂ€ng, kuid lĂ”ppkokkuvĂ”ttes oli kĂ”ik siiski positiivne.

Viiendas mĂ€ngus oli mĂ€ng vaieldamatu favoriidiga 12C-ga. Siiamaani polnud nad kaotanud ĂŒhtegi mĂ€ngu ega lasknud ĂŒhtegi vĂ€ravat ning kahjuks ei suutnud ka meie neile vĂ€ravaid lĂŒĂŒa. Saime oma esimese kaotuse 0:2. Peab mainima, et me ĂŒllatasime neid veidikene. Me osutasime neile kĂ”va vastupanu ning ei teinud neile nende vĂ”itu kergeks. Poisid andsid see mĂ€ng endast vĂ€ga palju, isegi kaotuse puhul saab selle mĂ€nguga rahule jÀÀda, seekord olid vastased lihtsalt paremad.

Edasised 3 mĂ€ngu lĂŒkati edasi kevadesse. Meie jalgpalluritel on jÀÀnud veel kohtuda 10A , 10B ja 11C-ga. Tulevad kindlasti kĂ”vad lahingud ning alahinnata ei saa kedagi. 10B on nĂ€idanud head mĂ€ngu ja hĂ€id tulemusi ning ka 10A ei ole kehvemad olnud , kaotades 12C-le ainult 1:2 ja lĂŒĂŒes neile esimese vĂ€rava. Kindlasti aitab meid nende alistamisel kĂ”va poolehoid omade poolt. Meeldiv on vaadata, kui meid kĂ€ivad toetamas meie endi klassikaaslased. Seega uurige minu kĂ€est mĂ€ngude toimumise aegu ning olge alati kohal, kui saate ning aidake meid vĂ”idule. Praegu peab kindlasti uhke selle ĂŒle uhke olema, et meil on ilmselt kĂ”ige rohkem fĂ€nne kohal kĂ€inud nende kĂ”ikide mĂ€ngude jooksul ja tore oleks nii ka jĂ€tkata.

Soovin meie meeskonnale jÔudu ning fÀnnidele tormilist kaasaelamist!

6 kommentaari - “Klassidevaheline jalgpalliturniir”

 1. Mummu Ütleb:

  Sul oli vist pÀÀris igav kodus nagu ma vaatan:) Aga muidu suurepÀrane, hÀsti detailne, pÔhjalik ja puha. Ma juba korraks hakkasin kahtlema sinu klassivanema aktiivsuses, kuid Ônneks asjata:) Tubli töö!

 2. Carolin Ütleb:

  VĂ€ga viimase peal artikkel. TĂ€nan Mööl 😀 Kui me sellise hooga jĂ€tkame ka jĂ€rgmised kaks aastat, siis meil on kĂŒll parim ajaveeb ;D

 3. Karl Ütleb:

  mm , igav polnud… ĂŒtleme nii ,et ma vist tean sellest valdkonnast klassikohapealt kĂ”ige paremini , ma arvan vĂ€hemalt nii. ma vĂ”tan selle valdkonna siis enda kanda:D

 4. Sander Salurand Ütleb:

  Inimestele meeldib, ma teadsin, et sulle sobib see spordinurk ;D!

 5. Erik Ütleb:

  Karl, kuidas sa saad nii jultunud inimene olla ja jĂ€tad mind mainimata. Mina, kes ma mĂ€ngisin ĂŒhes mĂ€ngus, mina kes olen seal platsi ÀÀres oma hÀÀle Ă€ra karjunud. Aiai

  Hahaa, tegelikult mul pohh, tubli Mööl, sa oled kohe talendikas spordiajakirjanik.

 6. karl Ütleb:

  mm … sa koguaeg rÀÀkisid ,et sa ei taha mĂ€ngida , maybe lĂ€ks veits meelest Ă€ra , vabandust jah , SA OLID KA 1 mĂ€ng abiks , aga pealtvaatajatest ma ei rÀÀkinud nimeliselt… 🙂

Lisa kommentaar