Üks päev majandusministri töövarjuna

Kuivõrd Reaali poissi kirjutatud artikleid ajaveebiga ei samastata ja pidevalt tekib õpetajatel küsimus, miks meie Ajaveeb siiski nii tühi on, siis ei jäägi muud üle, kui dubleerida Poissi kirjutatud artiklid siia. Sest tegevust on meil siiski klassis piisavalt toimunud ning need on mingil määral ka kajastust leidnud.

Lisan siia siis mu enda kirjutatud artikli “Päev majandusministrina” algversiooni, Poisis ilmus toimetatud versioon. Kui kellegil on mingeid muid huvitavaid tekste, siis pange need ise siia. 🙂

Majandusministri ametikoht on üks vähestest, mis on mind ammu huvitanud. Mitte, et ma tahaks majandusministriks saada, kuid see tõesti on tundunud huvitav töö. Töövarjupäeva raames avanes mul võimalus majandusministri varjuna üks päev veeta.

Päev algas Harju tänava ministeeriumist, kus oli kaks päeva enne Kaitsepolitsei väikse läbiotsimise teostanud. See lisas ka edaspidisele päevale veidi pinget, kuid tegi varjutamise üsna põnevaks.
Väike tutvumine ministeeriumiga ning Riigikokku IRLi koosolekule minek. Öösel oli toimunud eelarvearutelu esimene lugemine ning riigikogulased olid kõik üsna väsinud. Sellele vaatamata jõuti lihtsalt kokkulepeteni, mis seisukohad valitsuse istungil ja mõnes riigikogu teemas võtta. Edasi tuligi liikuda Valitsusse, kus toimus kahe tunnine istung (neljapäev on neil alati istungi päev). Algselt arvasin, et valitsuse istung on koht, kus valitsuseliikmed tõesti omavahel teemad läbi arutavad, kuid sisuliselt oli see pigem formaalne koosviibimine, kui tähtis arutelu. Kõik teemad olid ametnikud eelnevalt üle vaadanud ning peaministri ülesandeks jäi üksnes need vastu võtta. Kuid sellele vaatamata oli istung väga põnev ning sõltumata varjude kohalolekust pidavat iga istung piisavalt nalja saama.

Valitsusest tagasi jõudes tuli lahendada kaitsepolitsei tekitatud probleeme ning tuli välja, et tegelikult probleem nii suur ei olnudki. Ministeerium jäi kahe ehitusettevõtte vahelise vaidluse vahel patuoinaks ning meedia võimendas probleemi veidi üle. Kuivõrd see teema oli üsna salajane, siis mingil hetkel avastasin end hoopis ministri ametnikke varjutamas, kui ministrit ennast. Nimelt sai pikalt ka avalike suhete juhi Kalev Vapra, kes pidavat ühe Reaali vilistlase isa olevat, ja Piret Järvisega räägitud. Kuid hiljem sai jälle Juhan Partsi varjutatud.
Päevale mõeldes on kahju üksnes sellest, et see ainult gümnasistidele on mõeldud. Töövarjupäeval osaleks hea meelega ka järgmisel aastal ning julgen seda edaspidi kõigile soovitada. Valige lihtsalt mõni isik, kelle tööst te huvitatud olete ning saate teada, kas see ka tegelikult tore amet on.

Lisa kommentaar


Warning: Undefined variable $user_ID in /data02/virt58214/domeenid/www.real.edu.ee/htdocs/ajaveeb/wp-content/themes/hoolekandeselts/comments.php on line 74