Valimisteaeg Reaalkoolis

22. veebruaril väisas Tallinna Reaalkooli peaminister Kaja Kallas. Temaga kohtumiseks tekkis koolis suur klassidevaheline tunglemine. Õnneks oli meie klass äsja väga edukalt läbinud ajaloo arvestuse, mis tagas meile edu.

Kohtumine möödus väga põnevalt ja nii mõnegi klassikaaslase hinnangul jäi aega lootusetult väheseks, kuid olime siiski õnnelikud, et Kallase tihedas graafikus oli meile ruumi tehtud. Kõnelesime loomulikult sõjast Ukrainas, aga ka vastselt lõppenud Müncheni julgeolekukonverentsist, valimistest ja paljust muust. Klassidel jagus mitmekülgseid küsimusi ja ka 10.a oli Jarli küsimusega lääneriikide valgustamisest Venemaa kohta esindatud. Klassi muljed olid pärast kohtumist head, paljud rõhutasid peaministri sisukust ja üleüldist sümpaatset muljet.

Kuid kohtumine peaministriga ei jäänud meie klassile tiheda arvestuste nädala kolmapäeva ainsaks kohtumiseks. Nimelt osalesime 7. tunni ajal 12. klasside ĂĽhiskonnaõpetuse raames majandusminister Riina Sikkuti tunnis. Sarnaselt hommikuse kohtumisele oli ka see tund sisustatud kahepoolse diskussiooniga ministri ja õpilaste vahel. Teemaks tuli rohkem sisepoliitilisi teemasid – toimetulek, meditstiin, aga ka näiteks tuumajaama rajamine. 

Need kaks suurkohtumist valitsusliikmetega ei jäänud ainsateks valimiseelseteks tegevusteks meie koolis. 10. veebruaril toimus Reaalkooli aulas suur valimisdebatt, kus osalesid kaheksa erakonna esindajad. Meie klassist jälgis väitlust lisaks teistele Ingrid, kes hindas ettevõtmist edukaks, kuid ei oleks ise mõnda kandidaatidest debatti kutsunud.

Valimisperiood möödus Tallinna Reaalkoolis sisuka arutelu vältel, mille lõpus sai kindlasti igaüks suuremaid teadmisi Eesti poliitikast ja selle võimalikest tulevikusuundadest. Meie klassis küll ühtki valimisealist õpilast pole, kuid nii mõnigi sai lähemalt tuttavaks oma vaadetega kattuvate erakondadega ja saame nelja aasta pärast teha läbimõeldud valiku Eesti elu suunamisel.

Postituse tegi Hermann

Kommenteerimine on keelatud.