Reaali Ramm 2k23

Reaali Ramm on Reaali iga-aastane traditsioon, mis kogub gümnaasiumiõpilased ühele põnevale ja adrenaliinirohkele jõuvõistlusele kooli uhkele viisnurksele staadionile. Iga gümnaasiumiklass saadab võistlema ühe jõumehe/jõunaise, kes esindab oma klassi mitmel pingelisel alal. Alad panevad proovile osalejate kõikvõimalikud lihasgrupid: kõhulihased, seljalihased, käelihased, jalalihased ja muud. Selleaastane jõuvõtt oli eriline, sest tänavune aasta oli viimane, mil oma armsal staadionil sportida saime, edasi läheb staadion lammutamisele.

Esimeseks alaks oli jõurada. Jõurada on pungil erinevatest väljakutsetest ning nõuab mitmekülgset füüsilist võimekust. Esimeseks väljakutseks on sangpommi tõstmine pea kohale, sellele järgneb hiiglasliku rehvi kantimine. Seejärel tuleb tõsta kaks 40-kilost raskust laudadele ning viimaseks tuleb läbida staadioni keskel asuv poolring kahe 25-kilose raskusega. Jõurajal saavutas meie vägev Johannes 6. koha. Üks põnevamaid Rammu alasid on autovedamine, kus jõud ja tehnika mängivad mõlemad olulist rolli. Osad võistlejad olid ettenägelikud ning valisid jalanõud, mis tagasid staadionil parema gripi. Meie sooritasime aga autovedamist ausalt ning saavutasime 6. koha. Rammu võimsaim ala on kindlasti jõutõmme (inglise keeles deadlift). Sel aastal püstitati jõutõstmises uus koolirekord 220 kg-ga, mis on muljetavaldav saavutus. Autor ise tegi uue isikliku rekordi, tõstes maalt üles 170 kg! Esikohta selle tulemusega siiski kahjuks ei saavutanud, Johannes saavutas auväärse 4. koha. Ka rinnalt surumine (inglise keeles bench press) on alati väga huvitav ala. Sel aastal tehti ka rinnalt surumises Reaali uus rekord – 141 kg. Rekordi omanik on meie paralleelklassivend Tristan Imala (139.b). Johannes ise surus rinnalt 55kg., saavutades  7. koha. Viimane ala on raskuse hoidmine seinale najatudes. Oluline on alati jalad 90-kraadise nurga all hoida ning käed sirgelt hoida. Selles alas saavutas meie tubli Johannes 7. koha.

Kogu gümnaasiumi arvestuses saavutas Johannes kuuenda koha, mis on hiilgav saavutus! Reaali Ramm on juba pikka aega olnud Reaalkooli südames ning see jätkub aastast aastasse, pakkudes õpilastele võimalust tõestada end jõuülesannetes, säilitades ühtlasi Reaali vaimu. See on sündmus, mis rikastab koolikogukonda, tugevdab õpilastevahelisi sidemeid ning inspireerib noori püüdlema kõrguste poole. Suur aitäh Rait Eslonile ning spordikomisjonile!

Kõik osalejad. Allikas: Erakogu. 
Tristan Imala (139.b) sooritamas bench pressi. Allikas: REK-i Instagram. 
Karl-Andreas Parts (138.c) sooritamas deadlifti. Allikas: REK-i Instagram. 
Meie Johannes sooritamas jõujooksu esimest üleskutset. Allikas: REK-i Instagram. 

Autor: Johannes Pallon

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga