Tammsaare muuseum

Iga eestlane on vähemalt korra elus kuulnud Tammsaare nime. Kuid kes ta täpsemalt on? Sellest said 11.a progejad kuulda 11. mail Tammsaare elumajast tehtud muuseumi külastusel ilusal Koidu tänaval. Külastus algas keskpäeval ligikaudu kell 12, kuid mõned kebabi-lembelised isikud suutsid siiski hilineda.

Algul räägiti Tammsaare lapse- ja nooruspõlvest. Siis räägiti autori tuntumatest teostest, näiteks “Kõrboja Peremees” ja “Tõde ja õigus”. Huvitav oli tuua paralleele Tammsaare enda eluloo ja raamatutes toimuvaga – neis on paljugi ühist. 

Läksime mööda suveniiripoest, kust sai kurikuulsaid ja auhinnatud pusasid tekstiga “VARGAMÄEL OLI ELU VEEL RASKEM”, seal leidus ka “Tõde ja õiguse” kõrvarõngaid ja muud stiilset. Jõudsime Tammsaare korteri ette, kust sai huvitava Goldbergi masina laadse uksekellaga endast märku anda. Toad olid väga hubased ja eeskojas oli näha isegi Tammsaare kuulsat jakikest. Köögist leidsime aastakümne vanust moosi ja muud huvitavat. Lisaks leidsime köögist ühe huvitava ruumi, kuhu Richardi lukku panime. 

Richard Tammsaare köögis luku taga. Allikas: Erakogu. 

Tammsaarel oli lisaks ka suur elutuba ja paar magamistuba, millel olid rõdud. Kuid kõige huvitavam oli näha kirjutuslauda, mille taga Tammsaare sadu, võibolla isegi tuhandeid tunde veetis.Tuur lõppes 10-küsimuselise Kahootiga, mis ei pakkunud vähimatki pinget. Võitjaks oli kõige kiirem, kuid seekord jääb ta anonüümseks.

Giid rääkimas Tammsaare elulugu. Allikas: Erakogu. 

Autor: Urmas Akerman

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga