Teaduspäev

7. aprillil toimus Tallinna Reaalkoolis teaduspäev. Algklassidele rääkisid “Rakett 69” staarid Martin Rahe ja Karolin Laud teadusega tegelemisest, põhikoolile andsid tunde kümnendikud ning gümnaasium sai kuulata huvitavaid kõnelejaid erinevatest teadusvaldkondadest. 

Mina ja klassiõde Nora saime ka ühe Ameerika ajaloo teemalise tunni anda, õpilasteks olid meil kuuendikud. Nende motiveeritus oli täpselt selline nagu kuuendikelt oodata võiks. Juba niigi nõme on olla tunnis, kui õpetaja küsib küsimuse ja keegi ei vasta. Võin tunnistada, et olla ise see, kes vaatab lootusrikkalt neid profiilipilte ja ootab, et keegi tema küsimusele vastaks, on ikka kordadesnõmedam. Sain kindlasti uue perspektiivi sain kindlasti, kas midagi aga muutus, seda ma veel öelda ei oska. Muidugi ei olnud meie kogemus üdini negatiivne, paaril korral saime ikka oma küsimustele ka vastused ning esitluse tegemine lasi meil tulevaseks ajaloo arvestuseks korrata. Kõige tipp oli siiski see, et üks kuuenda klassi tüdruk kirjutas meile tol õhtul meili sisuga, et meie tund oli väga põnev ja talle see väga meeldis. Kellele ei meeldiks, kui neid kiidetakse. 

Päeva lõpus toimusid veel loengud. Hannes Vallikivi kõneles Eesti põhiseaduse kujunemisest, Tarmo Soomere (Teaduste Akadeemia president) mereteede arengust ja Kersti Uibo dokumentaalfilmide tegemisest. Enamuste kuulajate vaieldamatuks lemmikuks oli president Soomere. Ta on ise teemaga hästi kursis ning tema juttu oli seetõttu lihtne kuulata.Üks huvitav fakt, mis mulle tollest loengust meelde jäi oli, et Läänemerel tegeletakse tegelikult rohkem kaubandusega kui Panama kanalis. On alles üllatav!

Üleüldse oli tore ja informatiivne päev. Igatahes oli selline paus argipäevasest koolielust vähemalt minu arust väga teretulnud.

Karmen Laud

Lisa kommentaar