Klassireis Pärnusse

Juba septembri alguses võtsime plaani teha sügisel väike väljasõit. Kuna praeguses olukorras on siiski piirangud peal, pidime minema avastama Eestit. Niisiis toimus meie klassi esimene väljasõit 9. oktoobril Pärnusse. Väljusime kooli juurest kell 9 ja ausaltöeldes ei jõudnud tähelegi panna kui juba kohal olime. Meie esimene peatus oli Koidula muuseum. Muuseumist, Jannsenite pereelust ja Lydia Koidula loomingust rääkis meile muuseumijuhataja, kes meenutas väga papa Jannsenit. Pärast saime aias süüa õuna ja sügist nautida.

Muuseumist suundusime matkarajale, mis asus kohe rannas ja oli lühike tee, mis viis vaateplatvormini. Platvormilt avanes suurepärane vaade Pärnu rannaniidule. Kuigi ilm oli tuuline ja külm ei kadunud meie rõõmus tuju kuhugi. Ja tuju läks veel paremaks, sest sealt läksime me kohe sööma.

Pärast söömist viidi meid Pärnu vanglasse. Vastuvõtt ei olnud just eriti soe, kohe pandi meid seisma näoga vastu aeda ja pidime kuuletuma vangivalvurile. Meid viidi neljas grupis eraldi kongidesse ja pandi luku taha. Meie grupil esialgu kongist põgenemine eriti ei õnnestunud, aga meid viidi üle teise kongi ja toodi inimesi juurde, nii oli mõistatuste lahendamine juba kergem. Loomulikult leidis vangivalvur midagi, mille üle ta õnnelik polnud ja nii saime ka meie kartsas oma tegude üle järele mõelda. Lõpuks aga võtsime kõik ennast kokku ja pääsesime kogu klassiga põgenema. Pärast vabadusse pääsemist läksime linna peale vabadust nautima ja kõhte täitma. Sõit koju läks veel kiiremini kui sõit Pärnusse ja juba oligi see päev õhtusse veerenud

Kommenteerimine on keelatud.