Retsinädal

Septembrikuu teisel nädalal toimus rebaste rets, mille käigus said meist õiged reaalikad. Kuigi meil oli palju piiranguid oli rets siiski väga meeldejääv ja eriline. Siin on mõned meie muljed

Retsinädalast on meie grupil igasuguseid muljeid. Esimesena tuleb meelde retsinädala kõige esimene päev, kus meil Albertiga kaks minutit enne tundide algust nina jahuseks tehti ning meid kättpidi garderoobis kahemeetrise nööriga kokku seoti (2+2 reegel). Sellistena me siis matemaatikatundi komberdasime. Samuti jäid hästi meelde igasugused vahvad viisid, millega üritasime teatejooksu ajal õhupalli oma kehade vahel lõhkuda. Vanalinnas kerjates alustasime me paki salvrättidega ning tänu julgusele, õnnele ja vigasele vene keelele kerjasime suure hulga asju kokku, kaasa arvatud 8 eurot sulas, nuga ja kahvel (erinevatelt inimestelt), virsik, kaks välgumihklit ja palju muudki, kuid meie grupi Karl ja Margaret ajasid lõpuks kokku üle 30 euro. Kuigi mitmed peod ja üritused ära jäid, oleme siiski tänulikud, et vaatamata koroonale meil vähemalt midagi toimus ning et saime retsinädalalast füüsiliselt osa võtta.

Cartel

Esimene ülesanne jõudis meieni juba retsinädalale eelneval neljapäeval, milleks oli oma jumala ülesse otsimine. Uuel nädalal kogunesime kõik iga päev kell 7:25 staadionile, et ära õppida Flo Rida ,,Club can’t handle me” saatel tants. Pärast tantsu harjutamist hakkas pihta koolipäev, kus igal vahetunnil saime väga põnevaid ülesandeid. Meie grupi tundsid ilmselt ära igaüks selle poolest, kui me kooli peal tantsisime ning samal ajal laulsime Macarenat.

Igapäevaselt saime veel erinevaid ülesandeid, milleks olid näiteks trepist ülesse roomamine, inimpüramiidi tegemine, toore kanamuna eest hoolitsemine, õpetajatega piltide tegemine ja laulule muusikavideo tegemine. Nädala sees toimus veel peale kooli erinevad tegevused: teatejooks, viktoriin ja maastikumäng vanalinnas.

Retsimine lõppes reedel Raekoja platsil toimuva flashmob’iga, mis oli väga lahe ja seda tunnet ei unusta me küll kunagi! Hiljem oli veel pidulik ristimine kooli aulas, kus kirjutasime oma nimed raamatusse ning olimegi täisväärtuslikud reaalikad. Me väga täname oma jumalaid, kes tegid retsinädala meile nii huvitavaks ning meeldejäävaks kuigi antud oludes ei saanud paljusid asju teha.

90ndad

Esmaspäeva alustasime staadionil, et hakata õppima rebastetantsu. Tänu meie jumalate eestkostele lükati meie grupp ka kohe esiritta, kus iga hommik 7:20 kohal pidime olema. Kui tants tantsitud liikusime koolimajja, et kätte saada enda kostüümid, mille valmistamisel polnud meie jumalad tagasi hoidnud. Suutsime peaaegu iga päev esimesse tundi hiljaks jääda, pannes selga Vana-Egiptuse stiilis ürpe. Esmaspäeval saime veel korra kokku võimlas, kus meile käte puhastamise ja muu sarnase koha pealt sõnad peale loeti. Pärast tunde toimusid staadionil teatevõistlused, mis aga vihma tõttu pooleli jäeti ning nädala teise poolde edasi lükati.

Teisipäev möödus sarnaselt, veetsime muusikatunni Markusega kokkuteibituna ning esitasime nii “Põdra maja” veidi kohkunud Eve Karbile. Füüsikatunnis kandsime ette veidike luulelisemas vormis 5Miinuse “Loodus ja hobused”, mille väga suur fänn õpetaja Maasik ei tundunud kahjuks olevat. Pärast tunde toimus aulas viktoriin, milles meie grupp küll esikolmikusse ei mahtunud, kuid lugesime enda teadmised jumalate kohta siiski piisavaks.

Kolmapäeval tundidejärgset tegevust polnud, harjutasime enne tunde ja vahetundides rebastetantsu ja täitsime päeva jooksul jumalate käske.

Neljapäeval toimusid edasi lükatud teatevõistlused, millest ma aga kahjuks puuduma pidin (vabandust, kallid grupikaaslased) ning andsime viimase lihvi tantsule, mida juba reedel esitama pidime hakkama.

Ja oligi käes reede. Tegime pärast 8.tunni lõppu veel viimase proovi ning liikusime seejärel Flashmobi asukohta, Raekoja platsile. Vaatamata väikestele tehnilistele probleemidele, läks kogu ettevõtmine suurepäraselt ning oli väärt kõiki varajaseid ja külmasid hommikutunde kooli staadionil. Pärast flashmobi saime paar tundi hingetõmbeaega, et seejärel tulla tagasi kooli nädala kõige pidulikumaks ja pühamaks ürituseks: rebaste ristimiseks. Pärast salajasi rituaale olime saanud täisväärtuslikeks reaalikateks ning nädal sai ilusa punkti. Läbinud kõik need tantsutunnid, viktoriinid, teatevõistlused ning vapustavalt loomingulised ülesanded jumalatelt võisime kostüümid kappi panna, sest olime üle elanud rebastenädala.

Vana-Egiptus

Esimesel päeval saime kätte enda kostüümid, mis meile jumalad oli välja valinud. Kostüümid pidid seostuma Prantsuse revolutsiooniga. Lisaks tekkisid meile ka kindlad kohustused, näiteks sõna ‘’jah’’ asemel pidime kasutama sõna ‘’oui’’ ning juhul, kui me nägime oma jumalaid kooli peal, siis pidime tervitama neid sõnaga ‘’bonjour’’. Pidime neil viiel päeval tulema kooli kell 7:25, et oma retsitantsu õppida. Kui me neid kohustusi ei täitnud, siis ootas meid karistus. Esimesel päeval pidid toimuma ka maamängud, aga kahjuks ilma tõttu pidime need katkestama.

Teisel  päeval oli kõik sama, aga lisandus uus kohustus. Kui me koolipäeval nägime esimest korda oma jumalat, pidime laskuma põlvili ning n-ö suudlema ta kätt. Teisipäeval oli peale kooli viktoriin. Viktoriin oli väga lõbus ning saime tänu sellele kindlasti oma kooli ja koolikaaslaste kohta rohkem teada.

Kolmandal päeval toimusid peale kooli vanalinnas orienteerumismängud. Pidime peale kooli kogunema ja saimegi esimeseks ülesandeks keeta ära muna. Muna viisime ühte restorani ning palusime, et nad selle ära keedaks ja nad tegid seda. Edasi seoti meie silmad kinni ning pidime kõndima rivis Taani Kuninga Aeda. Tegelikult tol hetkel me ei teadnud kuhu me läksime, vaid meie jumalad juhendasid meid. Lõpuks läksime tagasi Raekoja platsile ning alustasime uue ülesandega, kus pidime võtma paari ja minema küsima suvalistelt inimestelt kondoomi. Võitjad olid need, kes esimesena selle said. Peale mängu läksime koju.

Neljanda päeval toimusid teatejooksu. Need olid väga lõbusad. Meid oli kahjuks natuke liiga vähe ning osad meie armsad klassikaaslased käisid meid abistamas ja esinesid suurepäraselt. Meil läks enda arvates hästi, sest me ei jäänud kõikides jooksudes viimasteks. Kahjuks ei olnud meie jumalad meiega rahul ja seetõttu tegime pärast esimese korruse koridoris planku ja kükke koos lubadusega enam mitte kunagi oma jumalaid häbistada.

Viiendal ehk kõige viimasel päeval toimus flashmob ja ristimine. Flashmob toimus Raekoja platsil. Tants ja kõik muu läks hästi. Sama päeva õhtu poole toimus ka rebaste ristimine.

Prantsuse revolutsioon

Aitäh jumalatele, kes antud olukorras meile võimsa retsi korraldasid!

Pange ennast valmis, tulevane 140. lend!

Kommenteerimine on keelatud.