1.september

Imepäraselt kiiresti jõudis ka 2015. Aastal kätte 1. September, mil pidi iga reaaliks pähe suruma must-kuldse mütsi ning välja otsima mõne pidulikuma riideeseme. Kõigil oli selja taha jäänud suur suvi ning ees ootas lameda kelpkatusega historitsistlik hoone, mille peafassaadi liigendab rustikaalsete pilastritega portikus.
Nagu juba kombeks saanud, moodustas terve suur koolipere staadionile poolkaare, et heisata kooliaasta alguse puhul lipud ning kuulata ära direktori traditsiooniline kõne. 132.b klass sai seista juba üsnagi poolkaare lõpus ja lahkuda aktuselt esimeste seas. Seal juures sai nii mõnigi põline reaaliks meenutada, kuidas ta aastate eest oli seisnud hoopiski teisel pool staadionit ja kannatlikult, lillekimp näpus ning must-kuldne (tollal veel ilma sakkideta) müts higistava peanupu otsas oodanud, millal ometi oma esimesi pudirea samme saaks astuda. Nüüd aga on nad kõik juba kooli ühed vanimatest (ja targimatest) õpilastest ning saavad kohe-kohe sukelduda peaees oma elu eelviimasesse Reaalkooli-aastasse.

Kommenteerimine on keelatud.