apr.
30

aprill 2019

2019

Päike mitte enam ei piilu pilve tagant, vaid lausab lõõmab. Jälle on valge, varsti näeb juba üle jaanitule hüpata, sest tegelikult ka, see aeg on kohe siin. Jäänud on veel poolteist kuud kooliseinu, tolmuseid õpikuid ja kontrolltöid, siis on läbi. Selleks korraks. Aga see poolteist kuud ei kulge ka muidugi niisama istudes, käes on üks kiirematest aegadest kooliaastas, kus kõigil õpetajatel tuleb meelde, et on tarvis teha kokkuvõtvaid töid ning paigutada need täpselt ühele ja samale nädalale. Veel toimub laulupeo ajarännak, palju väljasõite ja muud põnevat, nii et aasta lõppeb taas rõõmsa rutuga.

Selle pildi alt-atribuut on tühi. Failinimi on RP_aprill2019.jpg

Alustan seekord 11. klassidest, sest kaheteistkümnendikke näeb lõpukellast saati märksa harvem. Kallid üheteistkümnendikud, peale vastupidavuse ja UT edukalt ärakaitsmise muud nagu öelda polegi. Kui kellelgi on uurimistööde jutust veel väheks jäänud, siis ka sellest lehest on võimalik leida sel teemal üks lugu. Aga üldiselt eksameid pole, viimane periood on mõnes mõttes kui humanitaarne tiksumine. Nii et edu ja jaksu!
Kaheteistkümendikud, kes te loodetavasti veel ikka haarate peale konspektide näppu ka Reaali Poisi, teile soovin edu eksamitega ja loodan, et eesti keel läks vähemalt nii hästi, et igaühe enda kohta paremini minna poleks saanud. Jäänud on viimased pingutused ja te kõik saate nendega hakkama.
Ja teie, kümnendikud, teil hakkab lõpule jõudma esimene aasta Reaalkooli gümnaasiumis. See ilus aeg. Nagu ütles Kaspar Kalle oma lõpukella kõnes, siis Reaalkooliga olete tuttavaks saanud küll, kuid tööd teiega on õpetajatel veel palju vaja teha. Ja teil muidugi iseendiga ka.

Ilusat ja päikselist kevadet!
Margareta

Sisukord
lk 2 Toimetaja ja presidendi veerg. Sudoku.
lk 3 Karjäärapäisuse vastu kultuuriga
lk 4 134. lend ütleb aitäh! Ja ongi läbi …
lk 5 Lõpukella kõne
lk 6-7 filmid meie ümber
lk 8 100 päeva balli tasub oodata. Mis tunne oli? Abiturient käis ühiskatsetel.
lk 9 Julge unistada suurelt! Uurimistöö avab uksi
lk 10 UT mors est ehk küsitlus gümnaasiumi lõbusaima osa üle vol. 2
lk 11 Toomas Reimanni luulenurk
lk 12 Sosinad on muusika me kõrvadele. Õpetaja Veskimetsa tervisenurk.
lk 13 134. lend läbi aja
lk 14 Ristsõna.
lk 15 Väike maja. Õpilaste naljakad vastused
lk 16 Ütlused. Sudoku. Palju õnne!
Loe ajalehte!

Comments are closed.