Külastus ABB peakontorisse ehk kuidas me matemaatikatundide arvelt Jüris ekslesime

9. novembril käis meie klass tehnoloogiatundide raames ABB peakontoris/tehases Jüris. ABB on energeetika- ja automaatikavaldkonnas tegutsev juhtiv rahvusvaheline ettevõte. Käisime vaatamas mootorite/generaatorite ja ajamite/taastuvenergiaseadmete tootmist.

Kohale jõudes said klassivennad/klassiõed enda ägedaid autoparkimisoskusi näidata (ja hiljem demonstreerida oskust sõita täie hooga telliskivimärgi alt läbi – hea töö, poisid). Klass jaotati nelja gruppi, igas grupis 7-8 inimest. Ohutusnõuetele pöörati väga suurt tähelepanu – meile jagati ohutusvoldikud, selga tuli panna kitlid ja liikuda võis ainult märgistatud alal. Seoses rangete ohutusnõuetega oli tehastes väga puhas ja rahulik. Oli neid, kes leidsid tänu märgistatud kõnniteedele ja ülekäiguradadele endas sisemise rahu, ja ka neid, kes joonte vahel kõndimist vihkasid. Muidu steriilses ja süstemaatilises tehases oli meile üllatuseks ka kommipood! Okei, tegelikult oli tegemist hiiglasliku karpide kogumiga, kust said töötajad kummikommikühvliga erinevaid naelu ja muud säärast endale vajalikus koguses võtta.
Ekskursioon kestis kokku kaks tundi ning lõpus jagati meile ABB logoga pastakaid ja kummikomme – igati väärt külastus!

Kuna ABB on omal alal Eestis ikkagi juhtiv firma, siis meil tehastes pildistada kahjuks ei lubatud. Nautige siis pilti ühest armsast kitsest.

Kommenteerimine on keelatud.