Ootusärevus

Suba_1

Üks põnevamaid jalgpalliturniire Euroopas ja ka kogu maailmas, Champions League, on lähenemas lõpule, tekitades nii mõnelgi vutifännil enneolematuid emotsioone. Juba kuid on paljud, naelutatuna televiisorite ette, jälginud jalgpallilahinguid, hoides pöialt oma lemmikule või lihtsalt elades kaasa põnevust täis heitlustele.

18. septembril anti turniirile avavile ja sellest ajast peale on olnud võimalik vaadata tuliseid matše nii teisipäeviti kui kolmapäeviti, keskmiselt kahe-kolmenädalaste vahedega. Peale esimest vooru ehk peale alagrupimänge tabab jalgpallisõpru kõige raskem aeg, paus järgmise vooru eel, mis tänavu kestis ei rohkem ega vähem kui 69 päeva. Rohkem kui kaks kuud ei ühtegi mängu – masendav.

Aga siin me nüüd oleme, peale põnevat 7. kuud ja närvesöövat 26. mängudepäeva, oodates pikisilmi teist poolfinaalvooru, mille mängud toimuvad homme ja ülehomme. Esimene voor on möödas, aga nagu turniirile kohane, peavad tiimid omavahel kaks korda läbi mängima. Need neli tiimi, kes hetkel poolfinaalides heitlevad, on Barcelona, Real Madrid, Dortmundi Borussia ja Müncheni Bayern. Neist kahel viimasel on küll eelis, kuna alistasid esimeses voorus oma vastased, aga pall on ümmargune ja seega on kõik veel võimalik.

Seega ongi jäänud vaid kolm põnevusterohket jalgpallimatši, millest kõige oodatum, FINAAL, leiab aset 23. mail Wembley staadionil Inglismaal. Selleks kogunegem kõik sel tähtsal päeval telekate ette, et olla tunnistajateks selle aasta oodatuimal jalgpallisündmusel.

 

Sten Renar Subatšjus

Kommenteerimine on keelatud.