Kas sellist tervishoiusĂŒsteemi me tahtsimegi?

Meldre_mees

Kaks nÀdalat erinevate arstide vahel pendeldamist pani mind mÔtlema: kas tÔesti ei suudeta minu terviseprobleemile diagnoosi panna ning milleks lÀheb nii minu vanemate kui ka teiste maksumaksjate töötasust 33% sotsiaalkindlustusele?

Pöördusin arsti poole seljavaluga. Perearsti vastuvĂ”tule sain alles nĂ€dala pĂ€rast. Selle aja jooksul kĂ€isin kiirabis, sest ei suutnud enam valu kannatada. Valu leevendamiseks soovitati vĂ”tta valuvaigisteid ning sellega kogu abi piirduski. NĂ€dal oli möödunud ning lĂ€ksin perearsti juurde. Andsin erinevaid proove ja jĂ€in vastust ootama (vastuse sain teada 5 pĂ€eva pĂ€rast). Ühtlasi saadeti mind ka neuroloogi juurde, sest arst arvas, et olen selja Ă€ra nihestanud. Eelnimetatud eriarsti juures pidin maksma visiiditasu 36€, sest muidu oleksin vastuvĂ”tule saanud alles kahe kuu pĂ€rast. Kas tervishoid ei peaks olema mitte tasuta? Kuna valu oli vĂ€ljakannatamatu, siis soovisin, et mind saadetaks kompuuteruuringule, kuid arst ei pidanud seda vajalikuks (teadagi peavad arstid selle eest tasuma, kui patsiendi uuringutele saadavad).

Kahe nĂ€dala möödudes sain diagnoosi− neeruvaagnapĂ”letik.Hea on see, et haigus ei jĂ”udnud sĂŒveneda ega tekitada suuremat tervisehĂ€da. Arstiabi venis siiski nii pikaks, et tekkinud tĂŒsistused vĂ”ivad mind kimbutada elu lĂ”puni.

 

Pille-Triin Meldre

Kommenteerimine on keelatud.