Õpilased, jätke kindlasti oma töölehed alles!

Novembris käisime kolmel nädalal bioloogia praktikumi raames Eesti Tervishoiumuuseumis. Kordasime õpitud teemasid, aga saime ka palju uut ja huvitavat teada.

Meie esimene tund (16.11) Tervisehoiumuuseumis keskendus inimese meeltele. Töölehte täites kordasime üle varasemad teadmised silma, kõrva, keele ja nina ehituse kohta. Meeltelaboris testisime, mis on madalaim ja kõrgeim heli, mida kuuleme. Panime proovile ka haistmismeele, maitsmismeele, puutetundlikuse ja kontrollisime oma värvipimedust.

Meie 2. tund (23.11) keskendus seguelundkonnale. Saime korrata suguelundeid ja rääkida, mis ja kuidas toimub puberteedieas, kui keha hakkab muutuma. Kuulasime ühte toredat ja avatud inimest, kelle käest saime palju küsimusi küsida. Rakendasime teadmisi praktikas. Kindlasti oli tegu kasuliku ja eelkõige vajaliku tunniga, aga seda tuleks läbi viia juba noorematele kui meie.

31.11 õppisime pärilikkusest, raku koostisest, nägime oma DNA-d purgis ja proovisime ehitada ise DNA mudelit. See oli huvitav viis kordamiseks ning õppisime ka palju uut raku ehitusest. Mudeleid ehitades oli palju segadust, aga ka rohkelt koostööd. Enda DNA-d nähes tekkis vaimustus, et miski nii väike toob välja meie omapärad.

Kokkuvõtteks oli see tore lõpetus meie bioloogia praktikale ning ootame muuseumikülastusi ka edaspidi.

Tekst – Grete, Katarina, Harriet

Pildid – Katarina, Grete

Kommenteerimine on keelatud.