Kaitse end ja aita teisi.

PĂ„Ă„STEAMETI LOENG

26.01.2017 käis meie klassil külas päästeameti töötaja. Ta rääkis väga huvitavaid lugusid erinevatest olukordadest ja sellest, kuidas erinevatest õnnetustest õnnelikult välja tulla. Kaks põhiteemat olid vee- ja tuleohutus. Tuleohutuse juures räägiti erinevatest põlengutest ja sellest, kui palju sõltub põlengu suurus põlema läinud esemest. Räägiti, kui kiirelt võib põleng muutuda ohtlikuks. Veeohutuse juures räägiti, kui paksul jääl võib kõndida ja kui paksul jääl kõndimine on ohtlik. Tuli ka jutuks, kuidas peab ennast jääaugust välja päästma ja kui tähtsad on jäänaelad. Oli ka video sellest, milline osa sinu kehast jääb halvatuks kui murrad selgroo erinevaid lülisid. Ei tohi hüpata vette tundmatus kohas! Loeng oli väga hariv ja huvitav.

Kirjutas Jan Oskar

MATKATARKUSTE LOENG

Meile räägiti tunnis palju põnevaid asju. Kõigepealt räägiti kuidas valida teekoda mida mööda matkata. Siis räägiti meile kuidas tuleks riietuda ja mida kaasa võtta, et matkal hakkama saada ja kuidas käekella abil saab ilmakaart määrata. Lõpetuseks räägiti meile telkidest ja onnidest ja lõketest ja kuhu ja kuidas neid teha. See oli väga põnev tund ja sealt sai palju teada.

Kirjutas Ants Erik

ESMAABI LOENG

Seoses KEAT programmiga käidi meile 16.veebruaril rääkimas esmaabist. Meile räägiti esmaabi põhiasjadest ja kuidas erinevates olukordades käituda. Saime ka teada, mis kõige paremini mille vastu aitab ja kuidas seda peale panna, et veel tõsisemaid vigastusi ei tekiks. Pärast saime ka üksteist panna asenditesse, mis hoiavad ära tõsisemad tüsistused.

Kirjutas Elisabeth

NOORSOOPOLITSEI LOENG

Meil käis 6. märtsil külas noorsoo politseinik, kes rääkis meile, et ei tohi tarvitada näiteks kanepit ja teisi keelatud aineid. Suitsetada ja alkoholi tarbida võib alles 18 aastaselt. Meile ka räägiti mis on vahet kui teed kuriteo enne 14 aastaseks saamist ja pärast. Saime ka teada, et esimese väärteo eest saab tavaliselt hoiatuse. Ja kui rikud veel läheb asi juba karmimaks. Pärast esitlust pidime lahendama ka töölehe ja ära rääkima, kes midagi valesti on teinud. Esitlus oli päris huvitav.

Kirjutas Hendrik

Kommenteerimine on keelatud.