Sisseastumiskatsed

Veebruarikuus kĂ€is meiega katsetest rÀÀkimas Ene Saar. 10.klassi astumine polegi tegelikult nii raske, pĂ”hiliselt tuleb ainult hinded korras hoida ja katsed hĂ€sti sooritada. TĂ€nasest alates (1.mĂ€rtsist) saab ennast kolme kooli katsetele kirja panna. Need kolm kooli on Tallinna Reaalkool, Gustav Adolfi GĂŒmnaasium ja Tallinna Inglise KolledĆŸ. Registreerimislehele peab ka panema koolide eelistusjĂ€rjekorra. Samuti vĂ”ib kandideerida ka vaid ĂŒhte kooli. Katsed toimuvad 22.mĂ€rtsil ĂŒhes kolmest koolist. Neil Ă”nnelikel, kes on saanud olĂŒmpiaadidel riiklikusse vooru, ei pea arvatavasti katseid tegema. Teised peavad 22.mĂ€rtsil kohale ilmuma ja tegema eesti keeles, matemaatikas, fĂŒĂŒsikas ja inglise keeles kirjalikud katsed. VĂ”imalik, et kontrollitakse ka ĂŒldteadmisi. PĂ€rast katsete sooritamist tehakse aprilli alguses teatavaks, kuidas kellelgi lĂ€ks ja kes saavad vestlusele. Kui vestlusel hĂ€sti lĂ€heb ja tunnistus, kĂ€itumine ja hoolsus on korras, ei tohiks olla probleemi kooli sissesaamisega. Valikaineteks gĂŒmnaasiumis on tehnoloogia, programmeerimine, saksa ja prantsuse keel (neile, kes on keelt varasemalt Ă”ppinud), vene Ă€rikeel ning majandus. Valikainete pĂ”hjal pannakse kokku klassid ja algabki sĂŒgisest gĂŒmnaasium. Edu kĂ”igile katsete sooritamisel ja kooli sissesaamisel! Muidugi ka lĂ”pueksamitega ja lĂ”petamisega. Olge tublid! Nagu meie klassijuhataja ĂŒtleb: “Targad ja andekad”

Lisa kommentaar