“Mesimees” Tartus

Tuletan meelde, et teisipäeval sõidame me Tartusse! Väljasõit on umbes kella 1 paiku, hommikul oleme tundides. Avaldan lootust, et ehk (vähemalt tĂĽdrukutel) jääb kehaline ära. Tartus kĂĽlastame ajaloomuuseumi ja vaatame Vanemuise teatri etendust “Mesimees”.

Soovitan siis etendust hoolega vaadata, sest Järvela laseb meil selle kohta teha kirjandi!

Näidendist endast: 35-aastane uje ja kinnise iseloomuga Cambridge’i astrofĂĽĂĽsik Felix Humble pöördub pärast isa surma tagasi lapsepõlvekoju võimuka ema juurde. Felix, kes on oma ametitöös ĂĽritanud jälile jõuda universumi saladustele, hakkab nende saladuste olemust ĂĽha paremini mõistma oma peresuhete kaudu.

* «Kurb, väga kurb; naljakas, väga naljakas … see on tõepoolest imehea näidend.» (Sunday Times)
* «Rikas, originaalne, intelligentne, naljakas ja puudutav. Seda näidendit on võimatu soovitamata jätta.» (Daily Telegraph)

* «Kokkuvõtlikult – millega siis Vanemuine hakkama sai. Võttis puhtalt kommertslikuks komöödiaks kirjutatud lavatüki, kasutas ära kogu tekstis kogemata sisalduva inimliku mõõtme, lisas sellele kunstilise mõõtme ja purjetas lippude lehvides rõõmsalt sadamasse. Uskuge mind, sellest tükist saab hitt. Ja mitte tööstus-, vaid hariduslinnale kohane hitt.» (Andres Keil, Postimees)

Kena teatrielamust! 🙂

Lisa kommentaar