Haiba vol-1

Eelmise aasta lõpus tuli seoses traditsiooniliste jõulupakkidega idee teha jõulupakkidele kuluva rahaga midagi targemat kui kinkida igaühele hunnikutega komme vm mõttetut pahna. Niisiis, Liesbeth võttis ühendust Haiba lastekoduga, kellega me nüüd koos tegutseme.

Juba detsembrikuus käis meil külas Jane Snaith, kes rääkis lastekodulastest, nende elust ning kõigest muust, mida me võiksime nendega tegeledes teada. Tegevus ise oli plaanitud uude aastasse.

Laupäeval, 20. veebruaril käisime Haiba noortega Nelijärvel talverõõme nautimas. Hommik algas rongisõiduga Tallinnast Aegviitu. Umbes kaheteistkümne ajal jõudsime Nelijärve puhkekeskusesse ning alustasime väikeste ettevalmistustega. Peagi saabusid bussiga oma kodust ka lastekodulapsed ning edasi võtsime suuna juba kelgumäele, kus oli kõigil lõbu laialt.

Kelgumäelt tervelt tagasi jõudes toimus põnevuse hoidmiseks ka väike võistkonnamäng, kus tuli üles otsida  lumme peidetud  kommipakid.

Kui lõpuks oli  õues juba piisavalt hullatud, istusime kõik koos väikeses majakeses, kus grillisime vorste ja vahukomme ning sõime pirukaid ja küpsiseid.

Üksteisega tutvumisel selgus, et meie hulgas on nii pallureid, tantsijaid kui ka karoona Eesti meister. Lapsed olid kõik eri vanuses, väiksemad veel koolis ei käi, suuremad olid teismeealised.

Kuigi väga külma ilma tõttu oli haigeksjäänuid üsna palju ning seetõttu meid vähem kui algselt plaanitud, oli sellegipoolest hea meel näha nii palju rõõmsaid nägusid lumes hullamas. Õhtu lõppedes sõitsime kõik bussiga tagasi koju. Päev läks igati korda ning juba mõeldi ka selle peale, mida järgmiseks koos ette võtta. (Vt albumist pilte)

Haiba lastekodu?

Haiba Lastekodu on 45-kohaline peresüsteemiga asenduskodu Harjumaal, Kernu vallas. Lastekodu on avatud alates 1999. aasta detsembrikuust. Peredes elavad lapsed alates sünnist kuni täisealiseks saamiseni (vajadusel ka kauem). Täna on Haiba lastekodus kolm 12-kohalist peret ja üks 9-kohaline pere. Igas peres on viis kasvatajat.

Lisa kommentaar