Taltechi külastus ja teaduspäev

Selle aasta aprilli esimesel teisipäeval (04.04.2023) toimus Tallinna Reaalkoolis teaduspäev, mille raames saime kuulata ereinevaid loenguid, osaleda töötoas ja süüa torti. Päev algas TalTechis loenguga „Miks (mitte) õppida informaatikat”, mida viis läbi TalTechi informaatika programmijuht Ago Luberg. Saime ülevaate informaatika õppe headest ja halbadest külgedest ning sellest, kui suur puudus ITga tegelevatest inimestest jätkuvalt Eestis on ja millele ei ole näha ka positiivset tõusu trendi. 

Peale loengut anti meile võimalus kasutada keskkonda Sonic Pi, et programmeerimise abil luua muusikat. Valminud palad kõlasid kõigile klassis. Sealt liikusime edasi IT Kolledžisse,  kus saime küsimusi esitada ühele Reaalikooli vilistlasele, kes oli lõpetanud TalTechis bakalaureuse õppe Informaatika erialal. Peamisteks arutelu teemadeks oli tema ülikooli aeg ning tööle asumine. Seejärel sai sõna ITÜK esindaja, kes rääkis meile üliõpilaskogu vahvatest sündmustest. 

ITÜK-i loeng. Allikas: Erakogu. 
Ago Lubergi loeng IT õppimisest TalTechis. Allikas: Erakogu. 

Peale seiklust TalTechis liikusime kõik tagasi meie armsasse koolimajja. Koolis osalesime aktusel, kus esines president Toomas Hendrik Ilves ning tunnustati õpilasi, kes olid saavutanud piirkondlikel olümpiaadidel, ainevõistlustel, lahtistel võistlustel ja/või konkurssidel 1.-6. koha. Tunnustatud õpilased olid peale aktust oodatud tordi söömisele kooli sööklas. 

Toomas Hendrik Ilvese kõne aulas. Allikas: Erakogu. 
Tasuta prillid on alati paremad kui tasulised prillid. Allikas: Erakogu. 

Päeva lõpetas kohtumine TalTechi Äriinfotehnoloogia magistriõppekava programmijuhi Gunnar Pihoga. Saime teada, mis on äriinfotehnoloogia, kus seda saab õppida ning mis erinevus on gümnaasiumis ja ülikoolis õppimisel. Peale tunni lõppu tähistava kella helisemist saime esitada veel mõned küsimused Gunnar Pihole, mis lõpetas meie klassi teaduspäeva. Oli päev täis uusi teadmisi ja meeldejäävaid kogemusi!

Autor: Elisabeth Vallner

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga