11.a hiilgav korvpallihooaeg

Kossuhooaeg on võib-olla meie klassi kuttide poolt õppeaasta kõige oodatum periood. Iga aasta võistlevad üheksa gümnaasiumiklassi tiitli eest. See aasta ületasime kõik oma ootused ning saavutasime väga auväärse kolmanda koha! Meie teekond oli selline:

I mäng

See aasta jaotati gümnaasium kolme alagruppi, meie klass sattus alagruppi 10.b ning 12.a klassiga. Hooaeg sai see aasta alguse juba 28. novembril, mil mängisime 12.a vastu. Kossutiimis olid sel aastal Oskar Pukk, Oskar Märtin, Jan, Kaspar, Johannes Tampere, Johannes Pallon ja Tõnis. Ettevalmistus oli hea, mäng oli väga tasavägine. Kõik poisid tegid head tööd, kuid lõpuks pidime siiski tunnistama 12.a dominantsi seisuga 23:19.

11.a nutisõltlasest point guard. Allikas: Erakogu. 

II mäng

Kaotus oli küll valus, kuid taastusime kiiresti ning olime valmis teiseks mänguks 10.b vastu. Et poolfinaali saada, pidime me viskama vähemalt 21 punkti rohkem kui vastane. Seekord mängisime veelgi paremini kui eelmine kord. Polnud mitte ühtegi meest, kes poleks visanud vähemalt paar ilusat korvi. Läbi kõikus punktivahe 18 ja 20 vahel, kuid meie suureks õnneks tegi vastaspool meie staarmängija Hendriku peal mängu viimastel sekunditel vea ning Hendrik sai visata kaks vabaviset. Tol hetkel oli punktivahe 19, mis tähendas, et meil oli vaja vähemalt üks vabavise sisse saada, et kinnitada oma koht poolfinaalis. Hendrik viskas esimese vabaviske, kuid see läks korvist mööda, mis tähendas, et 11.a saatus sõltus teisest vabaviskest. Hendrik hakkas teist vabaviset viskama, kuid järsku karjatas üks kümnenda klassi noormees, ning kohtunik puhus tema peale vilet. Teine vabavise läks küll mööda, kuid kohtunik andis kümnenda klassi noormehele tehnilise vea ning Hendrik sai uuesti proovida. Kolmas vabavise läks ilusti sisse ja nii kinnitasimegi oma koha poolfinaalis seisuga 45:24.

Tiim tundmas rõõmu pärast 10.b hävitamist. Allikas: Erakogu. 

Poolfinaal

Poolfinaalis kohtsime 12.c klassiga, kes on tuntud oma korvpallipoiste poolest. Selle mängu me selgelt kaotasime, seisu pole mõtet mainidagi.

Pilt @paaritulend promovideost

III koha mäng

Mängupäeval, 20. detsembril said korvpallimängijad bioloogiatunnist varem ära, et mänguks valmistuda – neid saadeti suure aplausiga. Nii poolfinaal kui ka finaal toimusid tänavu Tallinna Ülikooli spordihoones. Mäng oli paralleelklassi 11.b vastu, kelle vastu me enne mitmeid kordi võitnud olime. Saalis oli suurepärane atmosfäär: muusika oli banger (shoutout DJ-le) ja publik oli elav. Mäng läks küll aeglasemini kui ootasime, kuid võit on võit ning kui lõpuvile puhus, oli seis 21:11 ning olimegi saavutanud gümnaasiumi III koha. 

Pilt Oskar Pukkist finaalis dunk’imas. Allikas: www.today.com

Kokkuvõttes jäime 2023. aasta kossuhooajaga väga rahule ning ootame pingsalt järgmist õppeaastat. Suur aitäh spordikomisjonile kogu ürituse korraldamise eest, kõigile vastastele ning muidugi meie oma poistele!

Autor: Johannes Tampere

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga