Stenbocki maja Рvangla v̵i paradiis? 05.02.2015

Koolitundides läbi vintsutatutena jõuame ühel päikeselisel talvepäeval klassiga valitsuse ukse lävele.  Turvaväravatest mööda ja otsekohe pressisaali tüütutele küsimustele vastama. Ruum on tühi. Kas jõudsime liiga vara? Ei, liiga hilja. Konverents lõppes paar tundi tagasi. Nüüd istusid valitsuse asemel safiirsinisel taustal meie klassi näitsikud. Ãœks samm korraga võtame Eestis võimu üle, kõigepealt riigikogu, siis pressisaal, hiljem peaministri kabinet… Revolutsiooni juhtis Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas, ustavaks kaaslaseks seekord ajalooõpetaja Tiia Luuk.

Igas saalis, kus peatusime, proovisime valitsuse mööbli pehmusetaset. Väga pehme. Istudes erinevate seintevärvidega ruumides, kuulasime põnevil, kuidas saame oma tervist hävitada. Läbipõlemiseks pole muud vaja kui 3-4 aasta pikkust töötamisaega valitsuses. Osa USA elanikkonnast, need, kes töötasid Bushi valitsemisajal vähemalt aasta Valges Majas, on poolzombie’d. Kui palju neil veel eluaastaid järel on, see ei puutu enam meisse.

Eesti peaminister Taavi Rõivas on söögipausil. Ootame. Üritame mitte magama jääda, sohvad on väga mugavad. Meid võetakse vastu ja pool tundi veedame aega koos Eesti peaministriga. Toimub erakorraline Reaalkooli vilistlaste ja õpilaste kokkutulek. Peaministri kabinet on täiuslik, ainult Reaali Poisi kuju on puudu. Tugitooli peal on küünejäljed. Arvatavasti jättis need üks kahest kuulsast Stenbocki maja elanikust, Partsi kõuts. Kaheldav. Teine elanik oli väike armas kuldkala. Kui ta veel surnud pole, elab ta ikka veel õnnelikult, meenutades neid helgeid aegu Stenbocki majas. Peaministri laual on kahtlane purk huvitava odööriga. Põhjalikul uurimisel, mille kestvus on paar sekundit, järeldatakse, et tegemist on põlevkiviõliga.

Suundume Riigivanemate saali, kus kõik piidlevad laual asetsevat ahvatlevat lutsukommidest pilgeni täis kaussi. Hingame rõdul värsket õhku ja teeme selfie’sid, valgus on lummav. Võtnud istet istungite saalis, arutleme, kuidas on kõige parem Stenbocki maja ruumidest teha uued Reaalkooli klassid. Imetleme armsaid ümmargusi taimepalle, mis meie nägudesse naeratavad ja loovad õdusa tunde. Riigieelarve on tähtis, selles veendusime sel päeval täiesti. Mis meile meelde jäi? Tallinna Reaalkooli 12 b. klassi saab barbarissikommidega ära osta.

3

2

1

 

 

 

 

Kommenteerimine on keelatud.