VĂ€ike Sander ja suur trepigalerii

DSC_9841

Veebruari algusest kuni mĂ€rtsi lĂ”puni on kĂ”igil huvilistel vĂ”imalik tutvuda Ă”petaja JĂ€rvela klassiruumi poolses trepigaleriis rippuva Sander Varbla isikunĂ€itusega. NĂ€itusel on esindatud meie Sannu parimad maaliteosed aastatest 2012 kuni 2014. Stiil on teoste puhul varieeruv, ulatudes hĂŒperrealismist sĂŒrrealismini, kusjuures esineb ka tuntavaid ekspressiivseid sugemeid. Maalide stiililine kronoloogia annab hea ĂŒlevaate autori sisemisest arengust.

Sandri isikupĂ€rane stiil sisaldab endast meisterlikku detailsust, aga samas ka vapustavat ĂŒldistusoskust. Valdavalt sĂŒnge teemakĂ€sitluse eesmĂ€rgiks on vĂ€hendada stressi ja end emotsionaalselt tĂŒhjendada.

Juhuslikult tabatud nĂ€itusekĂŒlastajate hinnangul on tegemist ĂŒhe huvitavama nĂ€itusega, mida selles trepigaleriis kunagi nĂ€htud on. Samas on nooremad kunstisĂ”brad aga vĂ€itnud et punane koos mustaga on ĂŒks erakordselt rĂ”ve vĂ€rvikombinatsioon ja et mitte keegi ei tohiks sellist kunsti luua. Selle peale ĂŒtleb aga hĂ€rra Varbla: “Musta ma enam ei kasuta. See on punane koos pruuniga – tĂ€psemalt koos ŃĐžĐ”ĐœĐ° Đ¶Đ¶Đ”ĐœĐ°Ń ja ŃƒĐ»ŃŒŃ‚Ń€Đ°ĐŒĐ°Ń€ĐžĐœ сĐČДтлыĐč seguga”

Selleks et mitte tekitada erakordse nĂ€ituse juures ummikut, soovitame kĂ”igil jĂ€rgida Tallinna Reaalkooli kodukorra 19. punkti, mille kohaselt tohib Sander Varbla isikunĂ€itust vÔÔrustaval kĂŒlgtrepil liikuda vaid ĂŒles.

DSC_9845 DSC_9836

-Martin Talvik ja Sander Varbla

Kommenteerimine on keelatud.