Väike Sander ja suur trepigalerii

DSC_9841

Veebruari algusest kuni märtsi lõpuni on kõigil huvilistel võimalik tutvuda õpetaja Järvela klassiruumi poolses trepigaleriis rippuva Sander Varbla isikunäitusega. Näitusel on esindatud meie Sannu parimad maaliteosed aastatest 2012 kuni 2014. Stiil on teoste puhul varieeruv, ulatudes hüperrealismist sürrealismini, kusjuures esineb ka tuntavaid ekspressiivseid sugemeid. Maalide stiililine kronoloogia annab hea ülevaate autori sisemisest arengust.

Sandri isikupärane stiil sisaldab endast meisterlikku detailsust, aga samas ka vapustavat üldistusoskust. Valdavalt sünge teemakäsitluse eesmärgiks on vähendada stressi ja end emotsionaalselt tühjendada.

Juhuslikult tabatud näitusekülastajate hinnangul on tegemist ühe huvitavama näitusega, mida selles trepigaleriis kunagi nähtud on. Samas on nooremad kunstisõbrad aga väitnud et punane koos mustaga on üks erakordselt rõve värvikombinatsioon ja et mitte keegi ei tohiks sellist kunsti luua. Selle peale ütleb aga härra Varbla: “Musta ma enam ei kasuta. See on punane koos pruuniga – täpsemalt koos сиена жженая ja ультрамарин светлый seguga”

Selleks et mitte tekitada erakordse näituse juures ummikut, soovitame kõigil järgida Tallinna Reaalkooli kodukorra 19. punkti, mille kohaselt tohib Sander Varbla isikunäitust võõrustaval külgtrepil liikuda vaid üles.

DSC_9845 DSC_9836

-Martin Talvik ja Sander Varbla

Kommenteerimine on keelatud.