Imetlusväärne jalgpallikolmapäev

Mikli_mees

 

Lewandowsky tähistamas oma ajaloolist neljandat väravat 

Kolmapäeva (24.04.2013) õhtul tegi Borussia Dortmundi tipuründaja, Robert Lewandovski, mitmekordset ajalugu.

Signal Iduna Park ehk Westfalenstadion oli värvunud kodumeeskonna kollasesse ja musta. Kõik ootasid parimat, kui vastu astuti oma Meistriteliiga hooaja võib-olla kõige tugevamatele vastastele – Real Madridile. Sügisel Real Madrid küll alistati, kuid üle noatera.

Juba 8. minutil asuti Lewandowski imelisest väravast juhtima, kuid õnn ei kestnud kahjuks piisavalt kaua: kaitseeksimusest lõi Real 1. poolaja lõpus värava tagasi ning vaheajale mindi juba masendavate mõtetega, sest tegu oli ikkagi võõral väljakul löödud väravaga. Kõik muutus aga teise poolaja alguses! Poolakast talent Lewandowski lõi 50., 55. ja 56. minutil Hispaania parimatele värava, minnes ajalukku kui esimene mängija, kes on kunagi Meistrite Liigas Real Madridile kübaratriki löönud. Samuti sai ta esimeseks mängijaks, kes on kunagi vastastele Meistrite Liiga poolfinaalis 4 väravat löönud. Ja mõelda veel! Tegu on mängijaga, kes möödunud aasta 15. augustil kaotas meie oma Eesti Rahvuskoondisele 1:0!!!

Päev varem võitis Bayern Munich teist Hispaania giganti FC Barcelonat 4:0. Kuigi toimuvad ka korduskohtumised, tundub, et oodatud El Clásico (niimoodi kutsuvad hispaanlased Barcelona ja Real Madridi vahelisi mänge) finaalist saab Der Klassiker.

 

Margaret Mikli

Kommenteerimine on keelatud.