Kultuur, raisk!


Selle aasta aprill on olnud ĂĽks kõige omapärasema naljaga aprill ja kindlasti kõige kultuursem kuu meie klassi ajaloos ja ĂĽldse – ajalugu on meie klassi hinges täiega sees, sest no … kuidas me muidu saakski, kui meie klassijuhataja on ajalooõpetaja? Vingerpussi on see Taevaisa meile terve kuu jooksul teinud, alustades kohe esimesest aprillist, kui Ta minu teada peaaegu(kokku või lahku?)kevadise maapinna jälle lume või vähemalt millegi selle taolisega kattis. Mõned korrad on jälle kevadist ja sooja ilma lubanud ja seejärel jälle seda oksendamiseni nähtud olevust taevast alla sadama pannud. Nii ei tohi va Aprilli-Siga! Nali naljkas, kali kaljaks, kultuur paljaks.

Kohe aprilli alguses oli kõikidel soovijatel võimalik kĂĽlastada Rahvusooper Estoniat, et nautida ooperit “Julius Caesar”. Pean tõdema, et isiklikult ma kohal ei käinud, kuid usun, et emotsioonid olid erinevad ja nii palju kui ma kuulnud olen, siis nagu meeldis ja ei meeldinud kah. Sealt sai see meie kultuuripauk avalöögi. 12. aprillil toimus meie koolis traditsiooniline teaduspäev, mil saime osa võtta erinevatest loengutest, kuulata Kert PĂĽtseppalt Inglismaa ja Cambridgei elust ning sellele vastupidiselt vaesest Kamerunist Aafrikas.

(Sain just aru, et olen postitusse väikese kala sisse lasknud, aga noh, pole hullu.)

Ilmselt jõudis mulle kohale nĂĽĂĽd ĂĽtluse “Seitse korda mõõda, ĂĽks kord lõika” tähendus. Tegelikult ei alganudki kogu see kultuurihäma aprillis, vaid juba märtsi lõpus kui meie klass käis Draamateatris vaatamas näitemängu “Võlanõudjad”. Originaalsest “Veneetsia kaupmehest” matkitud versioon tänapäeva vaatajaile oli minu meelest ĂĽks tohutu fenomen: super näitlejate valik, hea lavastus ja omapärane lavakujundus ning lisaks veel palju muud. Samal ajal kui osa klassist etendust vaatamas oli, tegelesid intelligentsemad klassikaaslased Tartus keemiaga ja võib-olla, kuid mitte kindlalt vähem intelligentsemad lõbustasid Kesklinna Kaunitare ja publikut järjekordse “John-i” kollektsiooni show-ga. See teine osa käis muidugi kordusetendusel 10. aprillil.

Produktiivne, huh?

Kultuur, raisk!

R.

Kommenteerimine on keelatud.