Juminda, põrgu Läänemerel

Kolmapäeval, 26. jaanuaril käisime klassiga koos Lennusadamas. Vaatasime näitust “Juminda, põrgu Läänemerel”. Kuna näituse teema läks väga hästi meie ajalootunnis õpituga (II maailmasõda) kokku, siis oli meil hea võimalus luua seoseid ja õppida visuaalselt.

Ekskursiooni alustasime laeval Suur Tõll, kus räägiti katastroofi üleelanute mälestustest. Saime näha ka kogu laeva sisemust restaureeritud kujul, kuid näiteks seal olev nurgakapp oli ehtne mööbliese laevalt.

Edasi liikusime juba muuseumisse sisse. Kohe alguses panime koos kokku ühe suure ajatelje, kuhu paigutasime erinevad sündmused teisest maailmasõjast. Pärast seda läksime kõik omapäi näitust uurima, vōtsime giidiga näituse kõige olulisemad punktid kokku ning õnneks jäi aega muuseumis niisama ringi vaatamiseks.

Kokkuvõttes oli käik kindlasti väga huvitav ja saime palju uusi teadmisi. Tulevaseks kontrolltööks oli muuseumiskäik hea kordamine. Samuti mõistame nüüd palju paremini Juminda poolsaarel aset leidnud sündmuste õudust ning loodame väga, et meie kunagi midagi sellist läbi elama ei pea.

Tekst – Mia Mai

Pildid – Grete, Emma

Kommenteerimine on keelatud.